پنج شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۳
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
سفارش
تبلیغات در سایت







 
کاربرد ژلاتین و انواع آن

کاربرد ژلاتین
ژلاتین خالص به طور طبیعی وجود ندارد بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروف های بدن گاو به دست می آید. ژلاتین دارای 84% پروتئین ، 14 % رطوبت و 2% خاکستر است. ژلاتین در طول مدت نگهداری رطوبت جذب می کند به همین دلیل باید در محل خشک و خنک نگهداری شود. چنانچه رطوبت ژلاتین از 16% بیشتر شود، قارچ و کپک بر روی آن رشد خواهد نمود و مصرف آن خالی از خطر نیست.
ژلاتین در آب سرد نامحلول است ولی در آب گرم حل می شود. این ماده تا ده برابر حجم خود آب جذب کرده و در دمای 40 تا 50 درجه ی سانتی گراد تشکیل ژل می دهد. قدرت تولید ژل، توسط درجه بلوم مشخص می شود. ژلاتین تجاری معمولا از بلوم 60 تا 260 وجود دارد اما تا بلوم 400 نیز در بازار موجود است.
تا سال 1889 که ژلاتین به صورت عمده تولید شد، مردمی که این ماده را در دسترس نداشتند ولی در مورد آن شنیده بودند فکر می کردند که وجود این ماده یک شایعه یا دروغ است. مثلا دسرهای خاورمیانه و خاور دور بیشتر با نشاسته و مواد دیگر تهیه می شد و پس از سال 1889 که این ماده به تمام جهان صادر شد دسرهای اروپایی در تمام دنیا متداول شد.

ژلاتین به دو شکل پودر و ورق وجود دارد. در مورد جایگزینی این دو اول باید توجه داشت که ورق های ژلاتین در دو سایز بزرگ (4 گرمی) و کوچک (2 گرمی ) موجود است . به این ترتیب برای جایگزینی این دو از روش های زیر استفاده کنید:

• یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین 4 گرم و یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 5/7 گرم می باشد.
• هر ورق ژلاتین بزرگ معادل یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است.(از نظر وزنی هر دو 4 گرم هستند)
• هر دو ورق ژلاتین بزرگ را می توان معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در نظر گرفت (حدود 8 گرم).
• هر دو ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین است (4 گرم)
• 4 ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین است (8 گرم)
• 6 ورق ژلاتین کوچک معادل 3 قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است (12 گرم ) /

تفاوت پودر ژله و ورق ژلاتین:
دسرها یا کرم هایی که با ورق ژلاتین تهیه می شوند شفاف تر و براق تر هستند.

روش استفاده از پودر ژلاتین :
در یک کاسه ی مناسب و خشک باید مقداری پودر ژلاتین بپاشید و بعد کمی آب سرد روی آن بریزید مجداد کمی پودر ژلاتین بپاشید و آب سرد بریزید. اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید پودر ژلاتین گلوله می شود. پس از آن که آب و پودر ژلاتین را روی هم ریختید آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا اسفنجی شود و توجه کنید که لایه آخر پودر ژلاتین باشد. بعد از اینکه ژلاتین اسفنجی شد یک ظرف را به ارتفاع 4 سانتی متر از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید و ظرف ژلاتین را داخل آب قراردهید و اجازه دهید ژلاتین رقیق شود در آخر آن را هم بزنید تا یک دست شود.

روش دیگر برای رقیق کردن ژلاتین این است که هر قاشق چای خوری پودر ژلاتین را با یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کرده و آب را روی آنها بریزید و مواد را هم بزنید و مانند روش قبلی آن را در ظرف آب قرار دهید تا رقیق شود. در این روش شکر اجازه نمی دهد پودر ژله گلوله گلوله شود.

یک فرمول کلی برای مخلوط کردن پودر ژلاتین:
یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین + یک قاشق چایخوری شکر + یک هشتم پیمانه آب سرد
یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین + یک قاشق سوپخوری شکر + یک چهارم پیمانه آب سرد.

روش استفاده از ورق ژلاتین:

یک ظرف آب سرد را آماده کنید و ورق های ژلاتین را داخل آب سرد خیس کنید تا حجم آن بیش تر و ورق ها نرم شوند. سپس با دست ورقه های ژلاتین را از آب خارج کرده و با دو دست فشار دهید تا آب آن گرفته شود. مراقب باشید، ورقه های ژلاتین بیش از حد در آب نماند چون در آب حل می شود. پس از این که ورقه ها را فشار دادید و آب آن را گرفتید به دو روش می توانید از آن در ژله ها و کرم ها استفاده کنید.
اگر مایه گرم داشتیم مستقیما ورقه ها را داخل مایه گرم ریخته و هم بزنید و اگر مایه سرد بود روی ورقه ها کمی آب بریزید تا روی ورقه ها را بپوشاند سپس این کاسه را روی حرارت بن ماری قرار دهید تا ورق ژلاتین رقیق شود.
ژلاتین در دمای 20 درجه ی سانتی گراد می بندد. پس دقت کنید وقتی پودر ژله ی رقیق شده را داخل کرم یا دسر می ریزید کرم یا ژله ولرم باشد تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.

آگار آگار
ماده خشک جاذب الرطوبه ای است که از جلبک های قرمز دریایی استخراج می شود. این ماده به رنگ سفید یا زرد کهربایی و به اشکال پودر، پولک و یا نواری موجود است. دارای بوی خاص و طعم مرکوئیدی است. در آب سرد نامحلول بوده و در آب جوش حل می گردد. معمولا آگار در حدود 30 تا 50 برابر وزن خود به آب نیاز دارد تا به صورت محلول درآید یعنی در ازای هر یک قاشق چایخوری پودر آگار یک پیمانه آب یا آب میوه یا شیر نیاز دارد.
فرمول آگار آگار: یک قاشق چایخوری پودر آگار + یک پیمانه آب + رنگ خوراکی دلخواه

ژله های میوه
شما ژله های میوه را می توانید با انواع میوه تهیه کنید و داخل کرم ها هم می توانید از انواع میوه استفاده کنید اما چند میوه هستند که اگر آن ها را در دسر یا ژله ای استفاده کنید اجازه نمی دهد ژلاتین ببندد. این میوه ها آناناس خام، پاپایا، کیوی و انجیر می باشد زیرا داخل این میوه ها آنزیم وجود دارد.
ژله را می توانید با آب میوه و یا پوره میوه تهیه کنید اما ژله ای که با آب میوه تهیه شود صاف تر و شفاف تر می شود. اگر بخواهید داخل ژله میوه بریزید باید میوه ها را ریز خرد کنید. تا زمانی که با قاشق ژله خورده می شود شکل خوبی داشته باشد یعنی ژل و میوه با هم در قاشق بیاید.

نکات لازم برای تهیه ی کرم و ژله :
1- ژلاتین برای بسته شدن کرم یا ژله مصرف می شود. زیادتر از حد معین باعث سفت شدن کرم یا ژله و کمتر از حد معین باعث بسته نشدن کرم می شود.
2- تخم مرغی که در شیر جوشیده می ریزید نباید با شیر بجوشد. کافی است تخم مرغ و شیر را باهم مخلوط کنید و وقتی کمی غلیظ شد و قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
3- برای حل کردن هر بسته پودر ژله ی حاضری به طور کلی 2 پیمانه آب لازم است که بهتر است یک پیمانه آب جوش و یک پیمانه آب سرد باشد. اول ژله را در آب جوش حل کنید و بعد آب سرد را به آن اضافه کنید . البته ممکن است بسته های ژله اخیرا ژلاتین کمتری داشته باشد در این صورت هر بسته ژله را در یک و نیم پیمانه آب حل کنید.
4- ظرف کرم یا ژله باید فلزی باشد. ظرف های چینی یا نشکن مناسب نمی باشد زیرا کرم یا ژله از داخل آن برنمی گردد مگر آن که بخواهید در همان ظرف سرو کنید.
5- ژلاتین حل شده را نباید در شیر جوشان ریخت چون شیر می برد بلکه باید شیر بعد از جوشیدن کمی سرد شود آن وقت ژلاتین را با آن مخلوط کنید.
6- برای تهیه ژله میوه در منزل برای هر پیمانه آب میوه، دو ورق ژلاتین در حدود 6 گرم پودر ژلاتین و 3 الی 4 قاشق سوپخوری شکر بسته به ترشی و شیرینی آب میوه لازم است.

منبع : مجله هنر آشپزی

 برای حل کردن یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین، تقریبا 1/4 پیمانه آب لازم است.



سوالات و نظرات

آبشار: سلام
خیلی اطلاعات خوبی بود
اگه میشه مارک های ژلاتین رو هم معرفی کنید .. ژلاتین های تهیه شده در کشور ایران یا ژلاتین های حلال رو
ممنون
بانوی آشپزخانه: سلام بر شما متشکرم . در مورد مارک ژلاتین : مارک خاصی نیست شما به هر عطاری که بروید پودر ژلاتین و ورق ژلاتین به صورت فله به شما می فروشند . سعی می کنم در این رابطه هم اطلاعاتی را بدست بیاورم و در اسرع وقت در سایت بگنجانم . موفق و شاد باشید
سحر: آیا می توان به جای پودر ژلاتین یا ورق آن از پودر آگار آگار استفاده کرد اصولا" تفاوت کاربرد ژلاتین و آگار آگار در چیست؟ مرسی از شمابانوی آشپزخانه: آگار آگار یک نوع ژلاتین گیاهی است کمی گرانتر از ژلاتین حیوانی است . آگار آگار بسیار براق است و برای فرم گرفتن نیاز به سرما ندارد در دمای محیط هم فرم می گیرد. تفاوت در براقیت است و نوع کاربرد آن و اینکه کسانی که نمی توانند از ژلاتین استفاده کنند از آگار آگار استفاده می کنند البته در برخی از دستورها می توان جایگزین کرد آگار آگار بشتر برای رویه دسرها که لازم است براق باشد استفاده می شود .
ژيلا: مرسي از اطلاعات جامع وكاملي كه داديد. باز هم ممنونبانوی آشپزخانه: خواهش می کنم . موفق و شاد باشید.
نجمه: با سلام اگه ممکن هست توضیح بدهین چطوری میشود ژله را از ظرف جداکرد که شکل آن خراب نشود و در ضمن می شود ظرف ژله را بعد از این که داخل یخچال سفت شد داخل فریزر گذاشت که از داخل ظرف های پلاستکی نرم به راحتی در آید مثل ظرف های قالبی یخ هابانوی آشپزخانه: سلام
ژله اصلا نباید یخ بزند. ژله که یخ بزند دیگه مزه خوبی ندارد و فرم و شکلش هم خراب می شود. در مورد جدا کردن بهترین راه چرب کردن قالب است و غلیظ گرفتن ژله یعنی مقدار آب آن را کمتر بگیرید تا ژله سفت تر شود و بعد از چند ساعت به راحتی از قالب جدا شود.
موفق باشید.
شهناز: سلام و متشکرم از مطالب جالب و مفیدی که برای ما ارائه میدهید .
لطفاً بفرمائید چطور میتوان از ژلاتین برای تزئین روی کیک ابری استفاده کرد ( کیکی که ساده باشد وخامه نداشته باشد )
متشکرم
بانوی آشپزخانه: سلام بر شما. از لطف شما متشکرم. متاسفانه منظورتون را متوجه نشدم.
برای ریختن ژله نیم بند روی کیک لازم است یک لایه خامه روی کیک بکشیم تا ژله خوب روی کیک قراربگیرد.
جواد: سلام باید بدانید که بهترین پودر ژلاتین در دنیا از پوست و استخوان خوک تهیه میشود در موقع خرید پودر ژلاتین دقت کنید روی گونی ان نشان حلال داشته باشد ژلاتین حلال فقط در کشور پاکستان و مالزی تولید میشود اکثر پاستیلها و شکلاتهای خارجی از لحاظ شرعی خوردنشان حرام میباشد ورقهای ژلاتین اکثرا المانی و چینی هستند و خدا میداند با استخوان چه حیواناتی تولید میشود به امید انروزی که زلاتین با کیفیت عالی و قابل رقابت با نمونه های خارجی در ایران تولید شودبانوی آشپزخانه: سلام بر شما . از راهنمایی شما بسیار متشکریم.موفق باشید.
مهربانو احمدي: باسلام و تشكر فراوان از مطالب بسيار مفيد و علمي و كاملي كه در سايتتون قرار ميديد.پيام آقاي جواد درباره پودر ژلاتين واقعا من رو ترسوند.شما كه ماشاالله اهل كار علمي و تحققيقي هستيد اين موضوع رو تاييد ميكنيد؟سئوال بعدي من هم اين بود كه آيا چرب كردن قالب ژله تاثيري روي مزه‌ي ژله ميگذارد؟و شما چه روغني رو توصيه ميكنيد؟بسيا سپاسگذارمبانوی آشپزخانه: با سلام و تشکر فراوان از توجه شما .

این سوال از دفتر مرجع عالی قدر آیت الله صانعی پرسیده شده و چنین پاسخ داده اند . لطفا متن زیر را بخوانید.

(س 267) آيا مصرف ژلاتين (تهيّه شده از مغز استخوان خوك يا گاوهايى كه ذبح شرعى نشده اند) در خوراكيها مانند آب نبات، ماست و... و داروهاى كپسولى (استفاده براى جلد كپسول)، جايز است يا نه؟

ج ـ در صورتى كه مواد مورد استفاده براى تهيّه ژلاتين (از حيواناتى مثل خوك يا حيواناتى مثل گاو كه ذبح شرعى نشده اند)، در مراحل تهيّه ژلاتين، به طور كلّى، تغيير ماهيت داده و استحاله گردد ـ همانند تبديل سگ به نمك در نمك زارها ـ اين گونه ژلاتينها پاك اند و مصرف آنها مانعى ندارد؛ ولى در صورتى كه اين تبديل و تحوّلها و تغيير ماهيت صورت نگيرد، اين گونه ژلاتينها پاك نيستند و مصرف آنها جايز نيست، مگر در مواردى از بابِ معالجه و مصرف دارو كه در آن صورت، حرام نيست؛ گرچه نجس است و تشخيص موضوع در مورد تغيير ماهيّت مواد، به عهده خود مكلّف است. 24/1/80

در مورد چرب کردن قالب می توانید از روغن مایع استفاده کنید مخصوصا زوایای قالب را با آن چرب کنید. روش متداول این است که قبل از ریختن ژله بهتر است که داخل قالب را آب بریزید و بعد خالی کنید و چند دقیقه ای در فریزر بگذارید بعد ژله را داخل آن بریزید. برای خارج کردن ژله ابتدا دور ژله را با نوک انگشت از قالب جدا کنید و سپس در آب ولرم چند ثانیه قرار دهید این کار را چند بار تکرار کنید تا ژله از قالب جدا شود و ظرف مورد نظر را هم حتما مرطوب کنید تا زمانی که ژله را در آن برمی گردانید بتوانید ژله را به راحتی در ظرف جابجا کنید.
استفاده از روغن مایع به مقدار کم در طعم و بوی ژله تاثیری ندارد. این روش برای شروع کار خوب است. کم کم که روش خارج کردن ژله را یاد گرفتید دیگر نیازی به چرب کردن نخواهید داشت.
موفق باشید.
مهربانو احمدي: جواب جامع و كامل بود لازم دونستم تشكر كنم.موفق و شاد باشيد.بانوی آشپزخانه: متشکرم . موفق باشید.
سعیده: سلام ممنون خیلی عالی بود خیلی کمکم کرد.من مشکل بریده شدن شیررا داشتم که متوجه اشتباهم در جوشاندن ان شدم
فقط چند سوال چرا بااضافه کردن زعفران یارنگهای خوراکی و اسانسها به شیروژلاتین واکنش اسیدی میدهد بو و مزه ان کاملااسیدی میشودوغیرقابل خوردن است؟
راهی برای تهیه دسر زعفرانی نیست که اینطور نشود؟
ازنظر سلامتی پودربهتراست یاورق یا اگاراگار
ممنون هستم
بانوی آشپزخانه: متشکرم.
در مورد سوال اول - اسانس و رنگ اگر به اندازه ریخته شود مشکلی پیش نمی آید بخصوص در مورد اسانس اگر فقط مقدار کمی بیشتر استفاده کنیم دسر تیز و بد مزه می شود.
در مورد دسر زعفرانی اگر مقدار زعفران را به اندازه اضافه کنیم بد مزه نخواهد شد.
از نظر سلامتی به نظر خیلی از دوستان آگارآگار چون منشاء گیاهی دارد بهتر از منشاء حیوانی است. و اینکه از لحاظ ظاهر شفاف تر است و به همین سبب گران تر از ژلاتین حیوانی است.
سعیده: بسیار سپاسگذارمبانوی آشپزخانه: خواهش می کنم . موفق باشید.
مریم: سلام.ممنون از اطلاعاتتون. ببخشید می خواستم بدونم چطور میشه ورق ژلاتین رو تولید کرد؟ ترکیباتش چیه؟ و با چه نسبتی؟
ممنونم.
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم . متاسفانه اطلاعاتی در این زمینه پیدا نکردم.
مهناز: با سلام و خسته نباشید
مدتیه نیاز به دستور باسلوقی دارم که کیفیتش مثل نمونه های عرضه شده تو فروشگاههاست(سفت و کشدار)شنیدم ژلاتین این کیفیتو ارایه میده.درسته؟دستورشو بهم بدید لطفا
بانوی آشپزخانه: با سلام متشکرم.
گلوکز مایع سبب کشدار شدن باسلق خواهد شد. در فرصت مناسب دستور آن را خواهم گذاشت. شاد باشید.
راضیه: باسلام تشکر میکنم از اطلاعات مفیدتون
مدتیه نیاز به یه دستور ژله دارم که بعداز پختن شیرینی روی شیرینی بکشمو موندگاری داشته باشه و خشک نشه
لطفا باراهنمایی خوبتون کمکم کنید،یه دنیا ممن
بانوی آشپزخانه: با سلام و تشکر از شما
می توانید 3 ورق ژلاتین را در 1 پیمانه آب و حدود یک چهارم پیمانه شکر به روش بن ماری ذوب کنید و کمی که سرد شد از آن استفاده کنید. این دستور برای کاور کردن انواع شیرینی های تر و کیک و میوه های تزیینی روی تارت و ... استفاده می شود.
شاد باشید.
مرضیه: سلام ازاطلاعات خوبتان.ایاقالب ژله ای رامیتوانیم درفرقراردهیم؟نمیسوزد؟بانوی آشپزخانه: با سلام . متشکرم. اگر منظورتون قالب از جنس سیلیکون می باشد بله این قالب ها بسیار مقاوم هستند هم دز سرمای زیاد و هم در حرارت زیاد.
زهرا: سلام واقعا عالی بود.چرا وقتی کارامل و زله را باهم در یک ظرف درست میکنم کارامل خوب نمیبندد و فرم نمیگیرد.ممنونمبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم.
به خاطر وجود تخم مرغ در کارامل دسر فرم نمی گیرد. موفق باشید
مهری: سلام عزیزم لطف می کنید برایم توضیح بدهید که چگونه کیک را با زله تزئین کنم چون نمی دانم زله را در چه حد بگذارم سفت شودبانوی آشپزخانه: سلام
پودر ژله را طبق دستور در اب حل کنید در یخچال بگذارید کمی که خودش را گرفت غلظت سفیده تخم مرغ رسید روی سطح کیک که با خامه پوشانده اید به آرامی بریزید و کیک را مرتب بچرخانید تا کاملا روی آن با ژله پوشانده شود.
رها: خیلی ممنون از پست مفیدتون.من سوالی دارم و متشکر خواهم بود اگه کمکم کنید .من گیاهخوارم و درست نمیدانم که چه موادی در ترکیب خود ژلاتین دارد.لطفا کمکم کنید
الهام: سلام در اضای یک ورق ژلاتین چقدر پودر ژلاتین می شو استفاده کرد؟بانوی آشپزخانه: سلام. هر 3 ورق یک قاشق غذاخوری است که می شود یک سوم قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
الهه: من پودر ژلاتین خریدم اما با آب که مخلوط کردم زرد رنگ شده و بوی خاصی میدهد از بوی آن اصلا خوشم نیامد. به نظر شما پودر ژلاتینها خراب شده یا اصلا اینها پودر ژلاتین نیست. با بوی بد آن چکار کنم؟ لطفا راهنماییم کنید با تشکربانوی آشپزخانه: متشکرم. بله دقیقا مزه و بوی ژلاتین خوب نیست. برای همین در مقدار آن باید دقت شود. بسته به نوع دسرمی توانید از انواع اسانس استفاده کنید
ندا: سلام.میخواستم سوال کنم پودر ژلاتین بعداز چه مدتی فاسد میشه؟بانوی آشپزخانه: با سلام. پودر ژلاتین اگر در محیط مناسب قرارداشته باشد تا زمان انقضای آن که می تواند حدود یکسال و نیم باشد نگهداری نمایید
نرگس: بسیار متشکر خیلی استفاده کردم
سارا: سلام من اصلا راجع به ژلاتین هیچی نمی دونستم مرسی از اطلاعاتی که دادیبانوی آشپزخانه: سلام بر شما. خوشجالم که مفید بوده است شاد و سلامت باشید.
راحیل: سلام خسته نباشید ،بیشتر از مطالبتون عاشق جوابای خوبتون شدم
اخه از دونستن تا عمل کردن یه دنیا فاصله هست و ادم کلی سوال داره
من کل امروز خواستم ژله بی رنگ با ژلاتین درست کنم اما نه بن ماری ش خوب می شد و نه هیچ اثاری از بستن داره....
البته چون برا امتحان داشتم درست می کردم فقط اب و ژلاتین میریختم و شیرینش نمی کردم
برای بن ماری هم روش پودر آب پودر آب پودر رو انجام دادم هم با شکر قاطیش کردم
باز با شکر بهتر بود گوله های سفید نداشت ولی اصن رو بخار باز نمی شدن نمی دونم چرا....
دقیقا به جای استفاده از ژله که دو لیوان اب میبره چقدر باید پودر ژلاتین استفاده کنم؟
و یه مورد کوچیک دیگه اینکه:منظور از یه قاشق غذاخوری سر پر یا سر خالی ؟
ممنون فقط زود راهنماییم کنید این هفته مهمون داریم می خوام واسشون ژله تزریقی درست کنم
بانوی آشپزخانه: منظور از قاشق غذاخوری یا سوپ خوری قاشق های استاندارد مخصوص آشپزی است که در بازار به صورت 4 تایی موجود است.
بهتر است از ژله آلوورا که در بازار است استفاده کنید و هر بسته را در یک و نیم لیوان آب جوش حل کنید. اما اگر در دسترس ندارید. در مقاله بالا توضیح داده شده است 1 قاشق سوپخوری شکر را در یک چهارم پیمانه آب سرد بریزید هم بزنید تا کمی حل شود سپس 1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را کم کم روی آب بپاشید کمی صبر کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند سپس روی بخار آب جوش قراردهید کمی صبر کنید تا ظرف گرم شود سپس چندبار آن را هم بزنید می بینید که کم کم یکدست و زلال خواهد شد. اگر بخواهید در دسر بریزید به مواد کرم اضافه می کنید اگر بخواهید بعنوان ژله بیرنگ استفاده کنید یک و یک چهارم پیمانه آب گرم به آن اضافه کنید. اگر اسانس خواستید اضافه کنید صبر کنید تا کمی خنک شود بعد اضافه کنید.
مملی: سلام من ی غذای چینی خوردم ی سالاد چینی داخلش بود دورش ی ورق بی رنگ بود احتمال داره ورق زلاتینم بوده باشه؟بانوی آشپزخانه: با سلام. ورق ژلاتین به تنهایی مزه و بوی خیلی بدی دارد به تنهایی قابل خوردن نیست.
آتریا: خیلی مطلب رو کاربردی و جامع نوشته بودین
واقعا ممنون
ساناز: سلام خسته نباشید . ممنون میشم اگه توضیحی در مورد برگرداندن ژله از قالبهای پلاستیکی بفرمایید .بانوی آشپزخانه: با سلام
اگر منظورتون قالب های سلیکونی استاندار و مارک دار هستند نیاز به چرب شدن ندارند و بهتر است برای انواع کرم استفاده شوند گاهی اوقات برخی از طرح های این نوع قالب ها بهتر است شیارها کمی چرب شوند و ژله ریخته نشود. برخی از قالب ها که از استاندارد پایین تری برخوردار هستند نیاز به کمی چرب شدن دارند. قالبهای پلاستیکی یا حتی ظروف شیشه ای یا چینی بهتر است چرب شوند و ژله با آب کمتری آماده شود. در کل قالبهای تفلون، سلیکونی و آلومینیمی برای ژله مناسبند.
ارزو: سلام میخواستم بدونن ژله الوورا علاوه که بی رنگ بی مزه ام هست میتونم تو دسر های که باید از ژله استفاده کرد اما من طمع ژله رو دوست ندارم از ژله الوررا استفاده کنم که فقط باعت سفت شدن دسر بشه و مزه خاصی بهش ندهبانوی آشپزخانه: با سلام ژله آلوورا بسیار خوشمزه است می توانید برای ژله های شفاف و بی رنگ استفاده کنید.
مامان: آیا کاکائو در ژلاتین می بندد؟بانوی آشپزخانه: بله دسرهای شکلاتی با پودر کاکایو آماده میشود
زهره: با سلام و عرض ارادت به بانوی آشپزخانه.
مطالب مفیدی که شما فرمودید، با مطالب ابتدایی کمی متفاوته. در ابتدای مطالب یک ق م پودر ژلاتین رو ۴ گرم و
یک ف غ پودر ژلاتین رو پنج و هفت دهم گرم اعلام کرده و
دو ورق ژلاتین بزرگ رو ۸ گرم و کوچک رو ۴ گرم بیان کرده. در جای دیگه ای در همین مطلب اونو (دو ورق ژلاتین ) رو حدود
۶ گرم پودر ژلاتین بیان کرده. و شما هر سه ورق رو یک ق غ
و چیزی که متوجه نشدم که فکر کنم منظورتون اینه که:
هر یک ورق ژلاتین یک سوم ق غ پودر ژلاتینه
آیا درست متوجه شدم ؟ حسابی گیج شدم!!!!
اما سوال بعدیم اینه که آیا پودر های ژلاتین موجود در بازار اینقدر قوی هستند که بشه فقط با * یک ق غ *‌ پودر ژلاتین ژله تزریقی درست کرد شما مطمئن هستید؟؟؟؟؟!!!
بازم سپاسگزارم اما لطفا همه صحبت ها و مطالب آگاه کننده و زیباتون یکسان باشه ....
خیلی ممنون
بانوی آشپزخانه: با سلام به شما دوست عزیز
در بازار ورق های ژلاتینی به دو وزن موجود هستند.
به صورت استاندارد هر ورق 3 گرم می باشد که 9 ورق ژلاتین برابر با یک قاشق غذاخوری استاندارد آشپزی (4 قاشق اندازه گیری مخصوص)نه قاشق غذاخوری معمولی میباشد.
یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین برای یک لیوان مایع کرم... کافیست.
در مورد ژله گلدار متوجه منظورتون نشدم لطفا توضیح بیشتری دهید.موفق باشید
فاطیما: سلام من ازقالبای سیلوکونی برای دسراستفاده کردم متاسفانه خراب شد میخواستم طریقه استفادشو بدونم ممنونمبانوی آشپزخانه: با سلام جنس قالبها مهم هستند مارکهای معتبر کار باهاشون راحتره . بهتره قالب را خوب چرب کنید
امجد: با سلام میشه از پودر ژلاتین در تهیه بستنی قیفی اسنفاده کرد واسه این که بستنی کش دار بشهبانوی آشپزخانه: با سلام ثعلب سبب کشدار شدن بستی میشود
لیلی: سلام من یه جایی ژله سه طبقه خاکشیر و فالوده و تخم شربتی خوردم هر کدوم توی یه ردیف. خیلی سنتی و بامزه بود میشه لطفا دستورشو برام بذارید.بانوی آشپزخانه: با سلام به روی چشم. شاد باشید
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
 
این سایت  درستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به ثبت رسیده است. هر گونه استفاده  از مطالب و تصاویر سایت،  بدون اجازه و  ذکر منبع کاری غیراخلاقی و پیگرد قانونی دارد.
لطفا جهت ذکر منبع از نام لاتین cookery.ir استفاده شود.

 لذت آشپزی با شما
پذیرش سفارش انواع دسر سالاد بیسکویت با طعمی بی نظیر

جهت سفارش و مشاهده نمونه کارهای انجام شده

لطفا کلیک کنید




پذیرش تبلیغات متنی و تصویری


دکتر مهناز فتحی
متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان
اردتدنسی پیشگیری دندانپزشکی کودکان مضطرب و کم سن
با یا بدون بیهوشی عمومی تلفن مطب: 44 24 24 44
آموزش ژله های فانتزی و گلدار
به صورت خصوصی و نیمه خصوصی
ساعت تماس: 10 صبح الی 6 بعدازظهر
 تلفن همراه : 09363068358 
پسته خام درجه یک کرمان

تلفن همراه : 09123188846


اینستوگرام سایت آشپزخانه
گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - سفارش - تبلیغات در سایت
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure www.2del.com Designer Team Cichlid Control Panel Powered
کليه حقوق اين سايت متعلق مدیر وب سایت می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی