چهار شنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
تبلیغات در سایت
پذیرش سفارش







 

 

محل قرارگیری بنر تبلیغاتی شما 60*468

کیک شیفون

گروه غذایی: کیکها - انواع کیک
مدت زمان آماده شدن:معمولی
ابزارهای مورد نیاز:همزن برقی - قالب - فر
مواد لازم:
آرد سفید: 2 پیمانه
تخم مرغ: 6 عدد
بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
نمک: 1 پنس
وانیل: 1 پنس
شکر: 1و 1/4 پیمانه
پودر تار تار: 1/4 قاشق چای خوری
شیر: 4/3 پیمانه
روغن مایع: 4/3 پیمانه

  • کیک شیفون
کیک ساده ولی خیلی نرم که برای روکش خامه شدن بسیار مناسب است. منسجم تر از کیک اسفنجی است. مواد لازم برای یک عدد قالب گرد به قطر 25 سانتی متر و ارتفاع 7 سانتی متر مناسب برای 20 نفر، قالب کوچکتر باشد ، حتماً سرریز می شود . کف قالب کاغذ روغنی انداخته شده ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) . آرد، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند . زرده و سفیده را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را با پودر تارتار با همزن برقی ، هم بزنید تا سفید و پفکی شده سپس نصف شکر را کم کم با آن مخلوط کنید. کاسه داخل یخچال گذاشته شود .زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده ی شکر همزده شود تا کرم رنگ و کشدار شود . سپس کمی شیر و کمی آرد را به این مخلوط اضافه کنید تا آرد و شیر تمام شود. روغن مایع سریع به خورد خمیر داده شود . همزن را خاموش کرده و سفیده تخم مرغ را با لیسک با خمیر مخلوط کنید . مایه را در قالب ریخته و چند ضربه  به آن زده تا حبابهای هوا خارج شوند . قالب را درون فر از پیش گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد قراردهید. کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد . بعد از یک ساعت و ده دقیقه، پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید . وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک 5 دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید . پس از سرد شدن کیک می توانید کیک را با خامه فرم گرفته و میوه، تزیین نمایید.


نکته
قالب کمربندی آلومینیومی سایز وسط برای این کیک بسیار مناسب است . 

نکته
 بعد از سرد شدن کیک را با آب پرتقال یا آناناس تر کرده و آیسینگ دلخواه را روی آن بمالید. ارتفاع کیک، بعد از خارج شدن از فر حدود ده سانت است . یعنی کیک خنک شده ی الآن درون فر ارتفاعی نزدیک به 12 سانت داشته، کیک های شیفون را هر چه قدر هم خبره باشید ، بعد از سرد شدن نشست پیدا می کنند و این کاملاً طبیعی است؛ مگر تکنیک استفاده از قالب های مخصوص و آویزان کردن کیک را به کار ببرید که به نظر من احتیاجی به این کار نیست . کیکی که این ارتفاع را داشته باشد ، با این که رویش طلایی است ، ولی درونش هنوز کامل نپخته و مدت زمان پخت باید رعایت شود ( صحبت در مورد فرهای معمولی است ) .

نکته
در زمان پخت دیواره ی کیک از قالب بالاتر می رود ، ولی چون سفت شده ، پهن نمی شود . وقتی کیک بالا آمده و وسطش چین و چروک است ( حدود نیم ساعت بعد از گذاشتن کیک درون فر )، حرارت فر را خیلی کم بالا می بریم و این امر به پف کیک خیلی کمک می کند .

نکته
اگر پودر تارتار استفاده نکنید ، هیچ اتفاقی نمی افتد . بهتر است وقتی سفیده را زدید ، آنرا تا موقع اضافه کردن به خمیر در یخچال نگهداری کنید ، به خصوص اگر محیط کار گرم است . کرم یا پودر تارتار را برای این استفاده می کنیم که باعث پایداری حالت پفکی سفیده می شود .

منبع : ژانت طوروسیان - فروم هنر آشپزی


مرحله 1

  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
 کف قالب کاغذ روغنی انداخته شده ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) . آرد، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند . زرده و سفیده جدا کنید. سفیده تخم مرغ را به همراه نوک قاشق چای خوری کرم یا پودر تارتار با همزن برقی ، هم بزنید تا سفید و پفکی شده سپس نصف شکر را کم کم با آن مخلوط کنید. کاسه داخل یخچال گذاشته شود .


مرحله 2

  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده ی شکر همزده شود تا کرم رنگ و کشدار شود . 


مرحله 3

  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
سپس کمی شیر و کمی آرد را به این مخلوط اضافه کنید تا آرد و شیر تمام شود.روغن مایع سریع به خورد خمیر داده شود . همزن را خاموش کرده.


مرحله 4

  • کیک شیفون
تخم مرغ را با لیسک با خمیر مخلوط کنید . مایه را در قالب ریخته و چند ضربه  به آن زده تا حبابهای هوا خارج شوند . قالب را درون فر از پیش گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد قراردهید. کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد . بعد از یک ساعت و ده دقیقه، پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید . وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک 5 دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید .


مرحله 5

  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
 پس از سرد شدن کیک کاغذ روغنی را جدا کنید .


مرحله 6

  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
  • کیک شیفون
کیک را با خامه، میوه و زرورق شکلات تزیین کنید.




سوالات و نظرات

فرزانه: سلام مهدیه گلی .بهت تبریک می گم گلم .مثه همیشه کارهات بی نظیر . زیباستتتت.برات ارزوی بهترین هارو دارم عقش منننن :))بانوی آشپزخانه: سلام فرزانه عزیزم . ممنونم . مثل همیشه منو مورد لطفت قرارمی دهی . منم برایت آرزوی خوشبختی و شادی و آرامش می کنم. امیدوارم به همه آرزوهایت برسی .
زهرا و مهلا: سلام . خیلی سایتتون عالییییییییییییه. ممنونبانوی آشپزخانه: سلام . از لطفتون متشکرم.
سهیلا: برای اینکه بهتر رنگ حلوا رو ببینیم هراز گاهی میتوان کمی داخل محلول آب و شکر و زعفران بریزیم و هر وقت رنگ مورد نظرمان رو بدست آوردیم آنرا از روی حرارت برداریم .بانوی آشپزخانه: متشکرم از راهنمایی خوب شما . شاد باشید.
مریم: سلام عزیزم شما چه مقدار روغن مایع به کیک اضافه میکنید؟آخه تودستورتون یه گوشه بهش اشاره کردید.بانوی آشپزخانه: سلام بر شما . مقدار روغن مایع 3/4 پیمانه می باشد.
مهسا شیخ پور: سایتتون واقعا عالیه ومطالب مفیدی برای خانوما داره که همسر و بچشونو خوشحال کننبانوی آشپزخانه: متشکرم از لطفتون . امیدوارم که همواره خوشبخت و سلامت در کنار خانواده عزیزتون روزگارتون به خوشی سپری شود.
najla: mer30 kheili ali boodبانوی آشپزخانه: متشکرم. موفق باشید.
راضیه: از بین همه ی دستور های کیک شیفون که سرچ کردم& دستور شما کاملتر بود و استفاده کردم. ممنون.بانوی آشپزخانه: متشکرم شاد باشید.
kimia: مرسی بابت دستور کیک شیفون
1 پنس چقده؟
بانوی آشپزخانه: متشکرم. هر پنس: مقداری از مواد که هر بار با دو انگشت شصت و اشاره برداشته می شود گفته می شود.
فاطمه: سلام ، ببخشید یه سوال هر پیمونه یعنی چقد ؟؟؟
پیمونه رو خودمون انتخاب میکنیم یا تو لوازم شیرینی پزی هست ؟؟
با تچکر :-)
بانوی آشپزخانه: سلام
از لوازم قنادی فروشی ها یا لوازم خانگی فروشی ها این پیمانه ها را می توانید پیدا کنید. و جهت اطلاع بیشتر می توانید به مقاله مقیاس اندازه گیری مواد در سایت مراجعه کنید.
الي: سلام خانومي به نظرت بدون ترازو چطور ميتونم 100 گرم رو تعيين كنم؟بانوی آشپزخانه: با سلام . هر پیمانه که گنجایش 250 میلی لیتر را داشته باشد 150 گرم آرد یک پیمانه می باشد که 100 گرم یک دوم پیمانه می شود.
الناز: من ديروز كيك شيفون كاكائويي پختم كه چهار تا سفيده تخم مرغ داشت تو دستورش گفته بود قالب ميان تهي 23 سانتيمتري من يه قالب ميان تهي دارم كفش 18 سنته بالاش 26 سانته تو اين قالب پختم خيلي پف كرد و هم به قالب چسبيد به نظرتون چرا؟قالب رو هم خوب چرب كرده بودمبانوی آشپزخانه: کف قالب لازم نیست خیلی چرب شود بهتر است که کاغذ پوستی یا روغنی کف آن قرار دهید و تا یکسانت از کف قالب آن را کمی چرب کنید و حجم مواد داخل قالب دو سوم از قالب را پر کند.
یوتا: سلام دستورش چقد شبیه اسفنجی،چ فرقی داره با اسفنجی همونه که؟بانوی آشپزخانه: با سلام
کیک اسفنجی اصلا روغن نداره اما شیفون یک مقدار کم روغن داره
فرشته: با سپاس از زحمات شما سایت بسیار عالی و اموزنده ای دارید خیلی برای من مفید است
مژگان: سلام برای ۲۵ نفر باید چند تخم مرغی درست کنم؟ اندازه قالب باید چقدر باشه؟ ممنونمبانوی آشپزخانه: هر تخم مرغ برای 2 تا 4 نفر بسته به مواد میانی کیک و کرم آن در نظر گرفته می شود قالب به قطر 28 تا 30 سانت مناسب است بهتر است
محدثه: باسلام کرم تارتار لازمه حتمأ باید استفاده بشه؟بانوی آشپزخانه: با سلام
کرم تارتار حتما لازم نیست اما جهت پف و فرم سفیده استفاده شود نتیجه بهتری خواهد داشت.
خاطره: باسلام.خیلی خوب بود ممنون ازشما
درمورد سوال محدثه خانوم بگم که:میتونید به جای کرم تارتاربه همان میزان آبلیمو استفاده کنید.
فریده: خانم جان. من همیشه کیک شیفون از رو دستور شما درست میکنم واقعا بینظیره خدا خیرت بده خواهر
بهار: سلام.ممنون از سایت خوبتون میخواستم ببینم با قالب 25 بخواییم کیک با روکش خامه بزنیم حدوا چند کیلو درمیاد؟بانوی آشپزخانه: سلام متشكرم حدود يك كيلو نيم بازم اگر تزينات خامه اي تون زياد تره بيشتر بگيريد
نسرين: سلام و خسته نباشيد. يه سوال داشتم. اينكه كيك بعد از پخت كامل بايد بلافاصله از فر در بياد يا بايد صبر كنيم يك كم بمونه بعد درش بياريم؟؟؟بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم بستگی دارد به کیک اگر می بینید بوی سوختگی به مشام می رسد باید سریع از فر خارج کنید . اگر نه در زمان پخت مناسب قراردارد بعد از تایم پخت فر را خاموش کنید بعد از چند دقیقه کیک را خارج کنید
مهراسا: سلام ببخشید خانم برای کیک شیفون حرارت پایین روشن باشه یا از هر دو طرف بالا و پایین باید حرارت ببینه ؟بانوی آشپزخانه: سلام برای پخت کیک و شیرینی در فر گاز یک ربع قبل فر را 180 درجه سانتی گراد گرم می کنید و حرارت پایین فقط روشن باشد
پروین بانو: کیک من تا تو فر هس خوب پف میکنه ولی بعد که در میارم پفش کامل میخوابهبانوی آشپزخانه: نکات مهم و مفید در پخت کیک را در سایت مطالعه کنید
فاطمه: سلام خسته نباشی همه چی کامل بود...ولی برا خامه .من ازین خامه قنادیا گرقتم باز لازمه وقتی از فریز درش کیارم با هم زن بزنمش؟بانوی آشپزخانه: سلام بله خامه قنادی فریز شده لازم هر بار به اندازه مورد نظر خارج کنید کمی صبر کنید تا یخش باز شود مثل بستنی سنتی که سفت و کشدار هست بعد با همزن بزنید تا فرم بگیرد
Faranak: سلام.دستور کیک تان عالی بود.امروز درست کردم و یک کیک پفکی و خوبی درست کردم
سحر: کیک شیفون احتیاجی نداره درست کنیم روزبعدش خامه کشی کنیم؟؟بانوی آشپزخانه: سلام مشکلی نداره شما میتونید حی یک هفته یا چند روز زودتر کیکرا بپزید فقط کاملا سلفون بپیچید خشک نشود
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
  تبلیغات

جهت سفارش و اطلاعات لطفا با شماره 09363068358 تماس
بگیرید .
گروه کوکری در تلگرام cookeryir@
کانال cookery_ir@


 


گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - تبلیغات در سایت - پذیرش سفارش
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure