چهار شنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
تبلیغات در سایت
پذیرش سفارش







 

 

محل قرارگیری بنر تبلیغاتی شما 60*468

دم کردن برنج

گروه غذایی: چلو - پلو ها - انواع پلو و چلو
مناسبت های خاص - نذری ها
مدت زمان آماده شدن:معمولی
ابزارهای مورد نیاز:گاز
مواد لازم:
برنج: 5 پیمانه
آب جوش: به مقدار لازم
آب: 1/2 پیمانه
روغن مایع: 1/2 پیمانه
نان تافتون: به مقدار لازم

  • دم کردن برنج
قابلمه را آب کرده و روی حرارت قراردهید. آب که بجوش آمد برنج را بریزید. صبر کنید تا زمانی که برنج قد بکشد . سپس برنج را بین دو انگشت شصت و سبابه له کنید . مغز دانه برنج باید کمی سفت باشد. برنج را در آبکش ریخته و اگر احساس کردید که کمی شور است می توانید کمی روی برنج آب بریزید. مقداری از آب برنج را برای آب روغن دادن به برنج نگه دارید. قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید. کمی روغن درون آن بریزید. اگر می خواهید ته دیگ خوشرنگ و تردی داشته باشید می بایست روغن ، کف قابلمه را کاملا بپوشاند. سپس تکه های نان را کف قابلمه قراردهید. قابلمه را کمی به اطراف تکان دهید تا روغن روی نان قرار بگیرد و نان روغنی شود سپس برنج آبکش شده را روی تکه های نان بریزید . برنج را به صورت کوهی درآورید و با دسته کفگیر سوراخ هایی را در برنج ایجاد کنید. به آب برنج کمی روغن مایع یا جامد اضافه کنید. و روی برنج بریزید . بهتر آن است که این آب روغن را دور برنج بریزید در قابلمه را بگذارید .

حدود 40 تا 60 دقیقه طول می کشد تا برنج دم بکشد. البته بستگی به نوع برنج هم دارد اگر برنج را خیلی زود آبکش کرده باشید به زمان بیشتری نیاز دارد.


نکته
آب روغن را در 2 مرحله اضافه کنید . تا برنج له نشود. یکبار اول کار بار دوم زمانی که بخار درون قابلمه زیاد است.   


نکته
برای آب روغن اگر از روغن جامد استفاده می کنید بهتر است تا زمانی که آب برنج داغ است روغن را بریزید تا روغن ذوب شود . در غیر اینصورت آب را دوباره گرم کنید سپس روغن را اضافه کنید.

نکته
میزان حرارت در ابتدای کار زمانی که هنوز بخار درون قابلمه نپیچیده است را زیاد کنید پس از آن حرارت را تا آنجا که می توانید کم کنید . تا برنج ته نگیرد.

نکته
برنج را بدون روغن هم می توان دم انداخت. لازم است برنج را کمی زنده تر بردارید و بجای روغن تنها آب به برنج اضافه کنید .البته این نوع برنج کمی خشک خواهد بود . تقریبا مثل چلویی است که با کباب خورده می شود کمی خشک است که با قراردادن مقداری کره یا روغن حیوانی یا جامد کنار برنج طعم خوبی پیدا خواهد کرد.

نکته
اگر می خواهید برنج به اصطلاح خیلی دان آماده شود کافی است میزان روغن را بیشتر کنید.  



مرحله 1

  • دم کردن برنج
قابلمه را آب کرده و روی حرارت قراردهید.


مرحله 2

  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
آب که بجوش آمد برنج را بریزید. صبر کنید تا زمانی که برنج قد بکشد . 


مرحله 3

  • دم کردن برنج
برنج را بین دو انگشت شصت و سبابه له کنید . مغز دانه برنج باید کمی سفت باشد.


مرحله 4

  • دم کردن برنج
برنج را در آبکش ریخته و اگر احساس کردید که کمی شور است می توانید کمی روی برنج آب بریزید. مقداری از آب برنج را برای آب روغن دادن به برنج نگه دارید.


مرحله 5

  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید. کمی روغن درون آن بریزید. اگر می خواهید ته دیگ خوشرنگ و تردی داشته باشید می بایست روغن، کف قابلمه را کاملا بپوشاند. تکه های نان را کف قابلمه قراردهید. قابلمه را کمی به اطراف تکان دهید تا روغن روی نان قرار بگیرد و نان روغنی شود.


مرحله 6

  • دم کردن برنج
برنج آبکش شده را روی تکه های نان بریزید . برنج را به صورت کوهی درآورید و با دسته کفگیر سوراخ هایی را در آن ایجاد کنید.


مرحله 7

  • دم کردن برنج
به آب برنج کمی روغن مایع یا جامد اضافه کنید. و روی برنج بریزید . بهتر آن است که این آب روغن را دور برنج بریزید سپس در قابلمه را بگذارید . آب روغن را در 2 مرحله اضافه کنید . تا برنج له نشود.


مرحله 8

  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
اگر احساس کردید برنج کمی خشک است می توانید تکه ای کره یا روغن روی برنج بگذارید. و زمان کشیدن برنج با کفگیر به آرامی برنج را زیر و رو کنید سپس در دیس بریزید.


لیست مقالات مرتبط


سوالات و نظرات

نیما ارشادی: سلام ابتدا از سایت بسیار خوب و مفیدتون تشکر میکنم....
سوال بنده اینه که چه میزان باید آب روغن رو نگه داریم؟ و چند دقیقه برنج در اب جوش باید باشه؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
متشکرم. حدود ده تا پانزده دقیقه بسته به مقدار برنج تا قابلمه گرم شود. زمان دقیقی نمی توان گفت کهنگی و تازگی برنج نوع ایرانی تایلندی و هندی .. متفاوت هستند . به هر حال هر نوعی که باشد همینقدر که کمی قد کشید و نرم شد توجه داشته باشید له نشود نرم شود وقتی بین انگشت له می کنیم هنوز مغز آن کمی سفت است.
نیما ارشادی: باز هم ممنونم ازتون... اصلا فکر نمیکردم به این سرعت پاسخ بدید. امرور برای اولین بار برنج رو آبکش کردم... و بد هم نشد فقط ته دیگه ش خوب سرخ نشده بود، اما از لحاظ مزه عالی بود...
مرسی مرسی مرسی
بانوی آشپزخانه: با سلام
متشکرم. شاد و موفق باشید
رضوان: اب روغن را دقیقا کد باید اضافه کنمبانوی آشپزخانه: بعد از اینکه برنج را ریختید و در آن را گذاشتید صبر می کنید تا روی حرارت کم دیواره قابلمه کاملا داغ شود یعنی داخل قابلمه خوب گرم شده باشد زمانی که آب روغن را می ریزید بخار ایجاد شود.
مطهره: با سلام. برنج آبکش من یا زنده است یا برنج میشکافه. علتش چیه؟بانوی آشپزخانه: سلام. موقع آبکش کردن برنج چند دانه برنج را میان دو انگشت له کنید اگر مغز آن کمی سفت بود زمان آبکش کردن است.
اگر برنج را زود آبکش کنید برنج سفت خواهد بود که اصطلاحا زنده گفته می شود و اگر برنج زیاد در آب جوش بماند وا می رود و له می شود.
فائزہ: با سلام و خسته نباشید خدمت شما.از سایت مفیدتون خیلی ممنون.یه سوال داشتم این که آب برنج رو چه طوری درست کنم؟بانوی آشپزخانه: با سلام. متشکرم. آب برنج: آبی است که پس از آبکش کردن برنج باقی می ماند.
شادی: با سلام وتشکر.مقدار نمک برنج چقدر باید باشد؟در چه مرحله ای اضافه میکنیم؟بانوی آشپزخانه: با سلام
مقدار برنج در <مقاله خیساندن> برنج نوشته شده است اضافه کردن نمک در مرحله اول زمان خیساندن برنج می باشد
مهین سادات: سلام. باعرضوزش از استادان عزیز آشپزی.سالها بود که وقتی مهمان داشتم برای پخت برنج نذرهای زیادی میکردم و حرص وجوش که نگو.فراوان تا میخواستم برنج را دم بیندازم.با این وجود همیشه ته دیگ را دور میریختم چون میسوخت و به راحتی برنج دم نمیکشید .خواستم جسارت کنم و تجربه ای که تازگی بدست آوردم را در اختیار خوانندگانتان قرار دهم ومن با این روش تا هر تعداد نفر را بدون ترس میتوانم برایشان برنج دم بیندازم.روش کار به این صورت است برنج را کمی زنده بردارند بعد از آبکش ونان انداختن ته قابلمه تمام آب روغنی را که میخواهند روی برنج بدهندبدون روغن یکجا روی نان بریزند بعد برنج را رویش ریخته درآنرا بسته روی شعله پخشکن بگذارند وبا آرامش به کارهای دیگر بپردازندوبعد از دم کشیدن کمی روغن روی برنج بدهند.اگر شک دارید یکبار که امتحان کنیدهربارحتما مرا دعاخواهید کرد.بانوی آشپزخانه: سلام بر شما و تشکر از اینکه تجربیات خوبتون را به اشتراک گذاشتید. موفق و سلامت باشید
دختر خونه: سلام خيلی ممنون از مطلبتون بخصوص اينکه با تصوير همراه بود:-)بانوی آشپزخانه: با سلام. متشکرم شاد و سلامت باشید
اسی: یک دنیا از شما ممنونم
من یه پسرم اما خب خیلی دلم میخواست لاقل طرز پلو دم کردنو بلد باشم
تا امروز فکر می کردم خیلی کار شاخیه اما حالا فهمیدم زیادم سخت نیست
البته اینو هم اضافه کنم که:
کار نیکو کردن از پر کردن است
یعنی اینکه چند بار باید دم کنم تا خوب بلد بشم
به هر حال واقعا ممنونم
کاظم: اگر برنج را ظهر بپزیمو عصر انرادم بگذاریم خراب میشود یا نهبانوی آشپزخانه: شما می توانید برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید حداکثر تا 2 روز آن را دم کنید. زیاد تر بماند برنج آبکش شده خراب می شود.
Ohadi: درست کردم ولی نرم شد فک کنم به خاطر این بود که زیاد گذاشتم تو اب جوشید :(
پژمان: سلام،

ممنون از مطلب مفیدتون. من هر چقدر سعی می کنم نمی تونم برنج رو اونطوری که چلو کبابی ها در میارن در بیارم، یعنی برنج اونها خیلی خیلی دانه دانه است که برنجی که من درست می کنم اصلا همچین حالتی به خودش نمی گیره. آیا زود آبکش کردن باعث میشه برنج یه مقدار قرص و محکم تر باشه و به سمت له شدن نره؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
نوع و کیفیت برنج هم در دانه دانه شدن تاثیر دارد. که بسته به نوع برنج اگر ایرانی تازه باشد زود نرم می شود اگر کهنه باشد دیرتر نرم می شود اگر هندی یا ... یا خیلی سفت می شود یا اینکه خیلی زود نرم می شود چندبار که درست کردید متوجه می شوید با توجه به نوع برنج چه زمانی باید آبکش کرد یا چه مقدار آب روغن داد به برنج
مهسا: عالي
عاطفه: برنجم له شدبانوی آشپزخانه: احتمالا برنج را دیر آبکش کردید.
بانوی ارشد: خوب بود. پسندیدیم.
اکرم: باسلام وتشکرازراهنمایی شما درموردپیشنهادخانم مهین سادات سوال من اینه که ازچندساعت قبل باید برنج رودم کنیم وروی شعله پخش کن بگذاریم.دوم اینکه اگه برنج زودترازساعتی که میخواهیم آماده شدچکارکنیم تاخیلی ته دیگ نشه.خیلی ممنونبانوی آشپزخانه: با سلام
بهترین زمان برای دم کردن یک و نیم ساعت است بیشتر از این زمان برنج بیات می شود. البته باز به حجم مواد بستگی دارد. بهتر است برنج را آبکش کرده کنار بگذارید و حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم قبل از زمان سرو بسته به حجم مواد آن را دم کنید.
محمد: سلام.اولا خیلی حال کردم با سایتتون چون که تصویری آموزش میدین.دوما میخوام بگم اگر سرکه سفید هم بزنید برنج مثل پنبه نرم خواد شد و از خوردنش لذت کافی خواهید برد.واقعا پسرا توی آشپزی بیستن.همینطور نبست؟!!!
کت بانو: برای چی آب روغن را روی برتج می ریزندبانوی آشپزخانه: تا کمی رطوبت در ظرف ایجاد شود و برنج نرم تر و به سبب روغن جدا از هم آماده شود.
ميلاد: سلام واقعا سپاسكذارم
از اطلاعات دقيق و بى نقصتون نهايت بهره رو بردم. اجرتون با امام على ع
نظيفه: باسلام من هم ازدم كردن برنج هميشه ميترسيدم براى همين ازتعريف شمااستفاده كردم وبعد جندوقت الان تو دم كردنش حرفه اى شدم بازهم متشكرم.بانوی آشپزخانه: سلام خوشحالم که مطالب سایت آشپزخانه برای شما مفید واقع شده است با آرزوی موفقیت و سلامتی برای شما
davod: خدا خیرتون بده-ساده و روان و کامل گفتین-فقط یکم مقدار روغن و اب برنج رو بگینبانوی آشپزخانه: متشکرم. نصف استکان آب جوش و نصف استکان روغن بسته به مقداری که می خواهید برنح چرب باشد می تواند بیشتر یا کمتر به آب جوش اضافه شود.
rooz: باسلام واقعا سایت عالی دارین میخواستم بدونم بعد از اینکه برنجو ابکش کردیم چقدر وقت میخواد تا دم بکشهبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم. حدود 45 دقیقه الی یکساعت کافیست باز بستگی به تعداد پیمانه های برنج دارد .
rooz: ممنون از اینکه جواب سوالمو زود دادین,یعنی اگه پیمونه هاش بیشتر باشه باید بیشتر رو گاز بمونه???روچه شعله ای باشه اخه برنجای من همیشه تهش میسوزه هر کاری میکنم,,,,بانوی آشپزخانه: بعد از گذاشتن درب قابلمه مقدار حرارت متوسط باشد بعد از حدود ده دقیقه تا یک ربع کافیست که بخار درون قابلمه اصلاحا بپیچد حرارت را کم کنید.
محمد: عالی بود
فاطمه: سلام دوست خوبم . اول از هر چیز واستون آرزوی سلامتی دارم و بخاطر سایت زیبا و پر محتواتون ممنونم . من از استان فارس هستم . برنجی که اینجا بیشتر استفاده میشه برنجای محلی هست که دونه های بسیار ریزی داره . البته خیلی ها هم از برنج های خارجی و ایرانی که کیسه ای هست استفاده می کنن. اما وقتی این برنجا می پزه بسیار خشک و دونه های اون بسیار بلنده که این صحنه از پلو رو من اصلا دوست ندارم . بعضی از آشپزا توی عروسیا و مجالس از این برنجا استفاده می کنن اما اینقدر قد نمی کشه که شکل ظاهری رو زشت کنه . شاید خیلیا دوست داشته باشن پلوشون قد بکشه اما من نه . میشه لطفا شما راهنمایی کنید که چیکار کنم که برنج وقتی دم میکشه دونه هاش اینقد بلند نباشه . یه پلو با دونه های ریز مد نظر من هست . ممنون می شم دوست خوبمبانوی آشپزخانه: با سلام متشکرم از لطفتون.
ویژگی این برنج دانه درشت بودن است. کار خاصی نمی شه کرد که کوچک شوند. تنها چیزی که به نظرم می رسه اینه کاری کنید که برنج کمتر ری کند. قبل از استفاده خیس نکنید. و زمانی که در آب جوش می ریزید خیلی نمانند برنج را زنده تر بردارید.
موفق و شاد باشید.
Sanaz: سلام
ببخشید اب که جوش اوند نباید نمک و روغن برینیم بد برنج؟
بانوی آشپزخانه: سلام روشی که مد نظر شماست برنج دمی است که آب که جوش آمد برنجی که خیس نکرده اید و نمک ندارد یا با نمک خیلی کم خیس کرده اید را در آب جوش می ریزید کمی نمک و مقداری روغن اضافه می کنید آب که بخار شد و تما شد زیر حرارت را کم می کنید و درب قابلمه را می گذارید/ روشی که من گذاشته ام اصطلاحا روش آبکشی است.
احسان: سلام خسته نباشيد الان بايد برنج جقدر در اب جوش بمونه،،،با تشكربانوی آشپزخانه: سلام متشکرم همینقدر که برنج قد بکشد و کمی نرم شود
نازی: سلام . از دستور پخت برنج شما متشکرم. مشکل من حل شد. موفق باشید.
neda: سلام .از دستور پخت برنج شما متشکرم من همیشه برای دم کردن برنج مشکل داشتم هروقت اسم مهمون میومد استرس میگرفتم که چجوری میخوام برنج دم کنم اما الان دیگه مشکلم حل شده و با خیال راحت برنج دم می کنم
من: بدک نبود
محمد مراداذر: خیلی خیلی ممنونم
بیتا عترت: سلام
ممنون من هر کاری میکنم نمیشه ناامید شدم
یا له میشه یا خشک
یکی میگه وسطش باید پخته شه یکی میگه باید چارتایی شه
موندم چیکار کنم
شما رو لینک کردم
یاعلی(ع)
بانوی آشپزخانه: با سلام
اگر طبق دستور عمل کنید مشکلی پیش نمی آید شما برنج را یا زود آبکش می کنید یا دیر بر می دارید و نوع برنج مهم است اگر برنج ایرانی است بین دو انگشت شصت و سبابه له کنید مغزش باید سفت باشد و اطراف دانه نرم
بهمن: ممنون
آزی: سلام من الان نیم ساعته برنج دم گذاشتم ولی هنوز سفته چیکارکنم؟بانوی آشپزخانه: سلام باید صبر کنید در قابلمه را هم بر ندارید تا بخار شکل گرفته خارج نشود تا برنج خوب پخته شود اگر باز بخار نداشت و برنج خشک بود نپخته بود بسته به مقدار برنج حدود نصف استکان آب یا آب روغن دور برنج بریزید و در آن را خوب ببندید و صبر کنید تا دم بیافتد
Sare: ممنون عالی بود من امروز با کلی ترس امتحان کردم و موفق شدم؛)
عسل بانو: واقعا عالی بود برای دم کردن یکم ترس داشتن ولی خیلی خوب دم کشیدن واقعا ممنون باز هم از تجربیاتتون بزارید ممنون میشیم
اکرم: باسلام وباتشکرازسایت خوبتون ازاینکه به سوالات جواب میدیدممنونم من دوتاسوال ازشماداشتم یکی اینکه وقتی برنج دم
کشیده وآماده سروشده برنج تیکه تیکه به هم چسبیده باشه علتش چیه؟ودوم اینکه وقتی که برنج رومیخوایم بکشیم کناره های اون ته دیگ شده علت چیه؟ازراهنمایی ولطف شماممنونم
بانوی آشپزخانه: با سلام متشکرم
احتمالا برنج را اصطلاحا نرم برداشته اید که به هم میچسبد دفعه دیگر زودتر آبکش کنید
اگر کنارها ته دیگ میشن زیاد روی حرارت مانده است یا شاید هم حرارت زیاد بوده است
sara: سلام من فرداد شب مهمون دارم ميخوام برنجمو زودتر آبكش كنم بزارم كنار براي ته ديگ هم ميخوام سيب زميني بزارم براي اينكه ته ديگم خوب بشه چه كار كنم برنج را هم 5 ساعت زودتر آبكش ميكنم و در قابلمه ميگذارم
ممنون
بانوی آشپزخانه: با سلام مشکلی نیست می تونید برنج آبکش شده را که زنده تر برداشته اید روش سلفون بکشید و بزارید در یخچال تا زمانی که بخواهید دم کنید.
برای ته دیگ سیب زمینی هم روغن زیاد بریزید و سیب زمینی ها نه نازک باشند و نه کلفت که خمیر شود با ضخامت متوسط برش بزنید و بعد از اینکه روغن داغ شد تکه های سیب زمینی را کف بچینید بهتر است کمی روغن بیشتر از حد معمول بریزید تا حسابی برشته و خوشمزه تر شود.
مهدی: سلام.چند روزه تنها زندگی میکنم.امشب برای اولین بار برنج درست کردم.بد نشد.ولی خوبم نشد. بعدش اومدم تو این سایت و اشتباهاتم رو فهمیدم. سوالی دارم: وقتی برنج را خیساندم با همان آب کاسه که برنج را خیساندم بریزم داخل آب جوش؟ آیا وقتی برنج را ریختم توی آب جوش و بعد آب کشیدم نمک آن از بین نمیره؟امشب برنج بی نمک بی نمک بود...مرسی از شما.بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
بله یک مقدار آبش را خالی میکنید بعد محتوای ظرف را تو آبجوش خالی میکنید اگر نمک به اندازه باشد با آبکش کردن متوجه میشوید دانه برنج را بچشید نباید شور باشد اگر شور بود تو مرحله آبکش بیشتر زیر آب نگه میدارید کمی نمکش خارج میشود
احتمالا برنج را زیاد شستید یا زمان خیساندن نمک کم ریختید
گلاره: سلام
میخواستم بپرسم اگه در طول دم کشیدن برنج در قابلمه را برداریم و آماده بودن برنج را تست کنیم اشکالی دارد؟
بانوی آشپزخانه: سلام
مشکلی نیست فقط بخاری که در قابلمه جمع شده خارج می شود.
آتی: من وقتی آب به جوش اومد سریع برنج رو ریختم در قابله. یعنی برنج رو قبلش اصلا خیس نکردم همینجوری به صورت خشک داخل آب جوش ریختم. .میخواستم بدونم موردی داره؟ برای اولین بار بود آبکش میکردم.بانوی آشپزخانه: مشکلی نیست فقط ممکن است برنج اصطلاحا خیلی ری نکند
علی: سلام اول از سایت بسیار خوبتون ممنونم وشما
من بار اولمه برنج میخوام درست کنم ینی حالا حوس کردم اونم 2 شب
مرسی
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم اگر مراحل را به ترتیب پیش بروید مشکلی نخواهید داشت
فرزانه: با سلام
ممنون از سایت خوبتون...من مشکلی تو دم کردن ندارم ولی این مشکل که برنج رو دیر ابکش میشه بر حسب اتفاق راه حلی دارید تا شکلش بهتر بشه...ممنون
بانوی آشپزخانه: با سلام
متشکرم در اینصورت به جای آب روغن فقط روغن روی برنج بریزید مقدارش هم کمی بیشتر از حد معمول بریزید
سحر: سلام میخواستم بگم ته دیگ سیب زمینی بزارم ولی متاسفانه همش میسوزه میشه راهنمایم کنیدبانوی آشپزخانه: سلام حرارت گاز زیاد است باید اولش کمی حرارت متوسط باشد تا بخار برای دم کشیدن برنج زیاد شود اما بعد از ده تا پانزده دقیقه حرارت را کم کنید
وحیده: با سلام و ممنون از پاسخ ها
سوالی راجع به دم کشیدن باقالی پلو داشتم چرا که وقتی میپزم باقالی ها زیاد دم نمیکشه و زنده میمونه
بانوی آشپزخانه: با سلام
بعضی از باقالی ها یکم دیرپز هستند بهترین راه اینه باقالی ها را جدا آب پز کنید بعد با شوید لابلای برنج بریزید و دم کنید
پری: سلام خسته نباشید من امروز مهمون دعوت کردم از غذا برنج ایرانیم خمیر شد لطفا کمکم کنید چیکار کنم درس شهبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم متاسفانه کاریش نمیشه کرد نهایت روغن اضافی به برنج بدهید و زمان کشیدن برنج با کفگیر به آرامی برنج را زیر و رو کنید تا چسبندگی دانه ها کمتر شود و در دیس بریزید
هستى: با سلام و خسته نباشيد.. من هر وقت ميخواهم براى مهمانانم برنج بگذارم هميشه برنجها در قابلمه بعضى هاش پخته شده ولى بعضى هاش هنوز نپخته و مثل حالتى هست که آبکش کرديم.....علت آن چيست??????? خواهش ميکنم جواب من را بدهيد.... با تشکررر.....??????بانوی آشپزخانه: با سلام
احتمالا برنج یکدست نیست اصطلاحا قاطی داره در این جور مواقع بهتر است حتما چند ساعتی خیس کنید با هم که خیس می شوند یکدست تر دم می کشند.
علت دوم اینکه زود از روی حرارت برداشتید زیر حرارت زیاد بوده و بخار هم خوب جمع نشده در قابلمه برای همین کامل دم نکشیده
محدثه: سلام واس ته دیگ گذاشتن قابلمه مخصوصی میخواد یاتوهرقابلمه ای میشهبانوی آشپزخانه: سلام خوب اگر قابلمه تفلون باشد راحتر و مطمئن تر خارج می شود قابلمه روحی و آلومینمی .. باید روغن بیشتری بریزید
هستى: سلام.. ممنون که جوابم را داديد... در ضمن برنج ايرانى بود و هميشه قبل از اينکه برنج يکدست دم بکشد, با اين که درش محکم است ,بخارش را از دست ميدهد .و من براى بخارش آنقدر کم کم بهش آب اضافه ميکنم که آخرش برنج وا ميره...در اين شرايط چکار کنم???? . ممنون ميشم جواب اين سوالم را هم بدهيد????بانوی آشپزخانه: سلام خواهش می کنم
آب روغن را همان اول اضافه کنید و مدام درب قابلمه را باز نکنید که بخار خارج شود
مشکل شما سر زدن بیش از حد به برنج است. آب را که ریختید درب قابلمه را بگذارید حرارت متوسط پنج دقیقه بعد خیلی کم کنید تا دم بیافتد
زهره: اگر روغن برنج زیاد شد چکار باید کردبانوی آشپزخانه: متاسفانه کاری نمی توان انجام داد پس از دم کشیدن روغن ته نشین خواهد شد
مونا: سلام . عزیزم . میتونید راهنمایی کنید میشه برنج ابکش کزده و داخل پلوپز ریخت تا دم بکشه یانه.....بانوی آشپزخانه: بله مثل دم کردن برنج روعن بریزید و برنج آبکش شده را در پلوپز بریزید
یک دختر: سلام خیلی عالی بود من 11 سالمه ولی قشنگ با تصویر یاد گرفتم سؤالم:از کجا بفهمیم پخته?
فرشته: سلام من برنجام شکم بازمیکنه مشکلم چیه؟بانوی آشپزخانه: سلام
مقالات مربوط به خرید برنج و شیوه خیس کردن و دم کردن برنج در سایت است لطفا مطالعه بفرمایید
دقت کنید مشکلتون را پیدا می کنید
اگر در قابلمه خوب بخار جمع شود نیم ساعت تا 45 دقیقه برنج دم می کشد
ساناز: با سلام از كجا بفهمم برنج دم كشيده؟بانوی آشپزخانه: با سلام داخل قابلمه حسابی بخار جمع شده باشد و کاملا نرم باشد و مزه خامی یا دم نکشیدگی نداشته باشد چند بار که دم کنید متوجه خواهید شد.
سمانه: سلام خسته نباشید , میشه لطف بفرمایید بگین به ازای هر پیمانه برنج چقدر روغن و چقدر نمک لازمه,برای برنج ابکش و دمی؟بانوی آشپزخانه: سلام
متشکرم مقاله خیساندن برنج را مطالعه کنید نمک برنج در خیساندن به برنج اضافه می شود مگر اینکه موقع خیساندن نمک کمی در آب ریخته باشید که می توانید کمی به آب روغن اضافه کنید
روغن هم برای 5 پیمانه نصف پیمانه نیاز دارد برای هر پیمانه حدود یک قاشق چای خوری اندازه گیری مناسب است
Sanaz norozi: با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بپرسم چقدر اب باید بریزم روی برنج بعد از ابکش که برنج رو ریختم توی قابلمه چقدر اب بریزم داخل قابلمه برنجبانوی آشپزخانه: با سلام
بستگی به نرمی و مقدار زنده بودن برنج حدود نصف استکان آب برای 8 پیمانه برنج مناسبه به مرور که بریزید دستتون میاد
اگر برنج نرم باشد نیاز به آب ندارد مخصوصا برای میهمانی ها کمی روغن بریزید زیر حرارت را کم کنید و درب قابلمه را برندارید اجازه دهید بخار جمع شود با همین بخار برنج دم بیافتد
میترا: با سلام و خسته نباشید . با تشکر از توضیحات عالی که با عکس هم فوق العاده بود یه سؤال داشتم . من یه مادرشوهر دارم (البته عزرائیل لغت بهتریه) که پلو دم می کنه بهتر از چلوکبابی ها ولی هیچ وقت دستور پختشو نمی گه آخر سر یه بار با هزار تا دوز و کلک (مثل پلانکتون تو باب اسفنجی) فهمیدم آب لیمو به برنجش میزنه ولی جزئیاتشو نفهمیدم . شما این دستور پخت رو بلدید ? تو رو خدا کمک کنید . حیثیت نسل جدید وسطه .
ش: همیشه برنجم بد میشه همییییشهبانوی آشپزخانه: مراحل را با دقت و حوصله انجام دهيد و عجله نكنيد مشكلتون برطرف مي شود و يك نكته ديگه نوع برنج هم خيلي مهم است
مریم: با سلام فردا شب برا 40 نفر برنج درست میکنم اگه میشه یکم راهنمایی کنید
چیکار کنم ک دانه بلند بشه برنجم مژده هست
چیکار کنم سفید بشه
چیکار کنم نرم بشه
بانوی آشپزخانه: با سلام
نوع برنج خیلی مهم هست نکاتی که در مقاله گفتم مربوط به برنج ایرانی هست اگر رعایت کنید به مشکل برنمی خورید
تمام نکات گفته شده
شیدا: سلام من امشب 14 تا مهمون دارم
تازه عروسم
برنج ایرانی هم میخوام دم کنم
خیلی ترسم
آخه برنج ایرانی له میشه و شفته میشه
میخوام از دستور شما استفاده کنم. دعا کنید خوب در بیاد.
انشاله نتیجه خوبشو فردا بهتون میگم
تشکر از مطالب مفیدتون
بدنساز تنها: مطالبتون عالیه خدایی...خسته نباشید واقعا...مخصوصا اینکه با تصاویر همراهه
فائزه: سلام. سایتتون خیلی مفید بود ممنون. میخواستم بدونم اگه برنج رو زود تر از موعد بزاریم دم بکشه چه اتفاقی میفته؟بانوی آشپزخانه: سلام زیاد رو حرارت بمونه کهنه و مونده میشه بهتره آبکش بکنید کنار بزارید حتی تو یخچال برای یک روز تا دو روز بعد دم کنید
امیر: سلام و خسته نباشید مرسی از دستور پخت و یک سوال من همه مراحل رو به دقت انجام دادم با اینکه اولین بار بود برنج دم کردم خیلی خوب پخته و قد کشیده اما کمی به هم چسبیده دلیلش چیه؟دیده بودم مادرم موقع آب کش کردن ماکارونی روی اون آب سرد می ریزه و می گفت برای اینکه نچسبه آیا باید روی برنج موقع آبکشی آب سرد می ریختم ؟چون آب خود برنج که خالی کردم هم خیلی حالت چسبناک داشت یه چیزی مثل لعاب.ممنون میشم اگر زود جواب بدید چون فردا بازم باید درست کنم و نمی خوام برنج بچسبه.بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
بستگی به نوع برنج دارد اگر خیلی نرم و له مانند می شود اگر کمی آب سرد روی برنح آبکش شده بریزید کمی لعاب آن را کم می کند
ریختن روغن داغ کمی چسبندگی برنج را کم می کند
امیر: بازم ممنون نه خیلی نچسبیده بود اما همون یه مقدار هم برام جوای سوال بود که چرا باید یچسبه به نظرم همان طور که شما گفتید به خاطر نوع برنج هست چون حتی بعد از جوشیدن و قبل از آبکشی هم آب برنج خودش خیلی چسبناکه و لعاب داره اینبار با آب سرد و روغن داغ خیلی بهتر شد و مثل برنج هایی شده که همیشه مادرم با این همه تجربه درست میکنه فقط نمک نداشت که انگار کم زده بودم.آشپزی هم خیلی لذت بخشه ها کلی لذت بردم برای اولین بار خودم غذایی جز املت و تخم مرغ درست کردم :))))))))))))))
تشکر
نوشین: سلام من خارج از ایران زندگی میکنم و متاسفانه دسترسی به برنج ایرانی ندارم برنجی که گرفتم را به روش دم کردن درست کردم نه صاف کردنی و میزان اب دوبرابر برنج برداشتم .در قابلمه را گذاشتم تاآب و برنج جوش بیاد بعد که جوش اومد درب قابلمه را برداشتم بعد از گذشت چند دقیقه متوجه شدم هنوز برنجم خیلی سفت مجبور شدم یک ته لیوانی اب مجدد اضافه کنم هر چی گذشت متوجه شدم برنج داره لعاب میده و همش بهم میچسبه جالب که در حین جوشیدن هم از شدت چسبندگی برنج ها گوله میشد. در کل برنج بهم چسبیده ای بدست اومد باید چیکارکنم(با همین روش دم کردن نه صاف کردن)بانوی آشپزخانه: خوب آب برنج زیاد بوده و برنج وا رفته یکی دوبار برنج را دم کنید دستتون میاد چقدر آب نیاز داره معمولا به اندازه 2 بند انگشت آب روی برنج را بگیرد در نظر می گیریم
و حتما روغن و نمک را به آب برنج اضافه کنید تا چسبندگی کمتری داشته باشد و زود وا نرود
مریم: سلام.من همیشه برنجم کال و خشک از اب درمیاد .چه کار کنم؟بانوی آشپزخانه: سلام باید بیشتر در آب جوش بماند تا کمی نرم تر شود و اگر اصطلاحا زنده برداشتید آب روغن بیشتر بریزید تا خوب بخار شود
ساناز: اگه تو برنج اب نارنج هم اضافه کنید زمانی که برنج در حال جوشیدنه برنجتون خیلی سفید و خوشگل میشه
احسان: سلام. به ازای یک نفر چه مقدار برنج یا چند پیمانه باید تهیه کنم ؟بانوی آشپزخانه: سلام استاندارد یک پیمانه برنج برای برنج ساده
زکیه: سلام من حدود چهل نفر مهمون دارم میخوام برنج ها رو 5یا6ساعت زودتر درست کنم کی باید اب روغن رو اضافه کنم و چقد اب و روغن بریزم؟
ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
بانوی آشپزخانه: سلام فقط می تونید برنج را آبکش تا یک روز در یخچال نگه دارید چون اگر دم کنید بیشتر از 2 ساعت روی حرارت بماند کم کم بیات و خشک می شود
بهتر اینستکه برنج را آبکش کنید
پرنیا: سلام .خسته نباشید،ممنون از راهنمایی، برنج هندی ،البته بعضیا،زرد رنک میشه،چکار کنمسفید زنگ،بشه،وخوش بو شودبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم یک قاشق تا دو قاشق آبلیمو بریزید تو آب برنج قبل از آبکش کردن برنج دانه های برنج سفید رنگ می شود.
م مطلق: سلام. چند پیمانه برنج و چند پیمانه آب برای 8 نفر لازم است؟؟؟؟بانوی آشپزخانه: سلام در متن توضیح داده شده است هر نفر استاندارد یک پیمانه در نظر می گیرید اگر تنوع غذایی زیاد باشد نصف در نظر بگیرید مقدار آب خیلی مهم نیست شما قابلمه را آب می کنید و روی حرارت قرار می دهید باید وقتی برنج را می ریزید جدود ده سانت آب روی برنج قرار بگیرد
سايه: سلام اگر وقت كم باشه و فقط ٤٠ دقيقه برنج رو خيس كرده باشيم يا اصلا خيس نكرده باشيم باز هم ميشه برنج رو به اين روش ابكشي درست كرد؟ اونوقت دستورش فرق مي كنه ؟بانوی آشپزخانه: سلام خیر مشکلی نداره فقط وقتی خیس می کنی برنج ری بیشتر می کند و بهتر دم می افتد.
فاطیما: سلام من برنجم اد جنس خوبه توزوخدا بگین ک چند دقیقه بذارم ت
و آب
بانوی آشپزخانه: سلام عزیزم مقاله و سوالات دوستان را کامل مطالعه کنیدتوضیح دادم
ونوس: وقتی که میخواهیم برنج ابکش را دوساعت بعد ابکش کنیم باز هم میشود ته دیگ نان یا تخم افتابگردون گذاشت؟بانوی آشپزخانه: بله مشکلی ندارد
مرین: برنج برای جوجه
محمّد: بسیار ممنون اجرتون با آقا امام زمان ممنون از سایت و آموزش خوبتون
دعاگوی شما م.س
مهسا: من تازه ازدواج کردم و خیلی تجربه ندارم غذاهام همیشه طعم خوبی پیدا میکنه اما تو برنجم اونجور که باید و شاید بخار نمی پیچه چیکارش کنم😞؟بانوی آشپزخانه: توضیحاتی که در مقاله و بخش نظرات را مطالعه بفرمایید و در زمان پخت رعایت کنید مشکلتون به راحتی برطرف خواهد شد
انجلاخانم: سلام من اهل ایران نیس من ازنیو یورک اومدم به ایران و امدم فقط جند روز مسافر باش م و انقدر از ایران خوشم امد که خواستم اینجا خانه بخرموالان توی بالای شهر خانه دارم من بلد نیست که غزا ی ایران درست کنم و امد اینتر نت ببینم غزای ایرانیا چطوره که الان به لطف شمامن الان کد بانوی خانه شدم ببخشید من فارسی م زیادی خوب نیس
:-) vkcnscbxsnxsn!xbxsmcbsds
ستاره ی شب: چقدر عالی است این سایتتون به قو ل ما فرانگیا لایک
مهسا: سلام مرسی از سایتتون میخواستم بدونم موقع دم کشیدن برنج خیلی برنجم نرم و وا رفتس میخواستم ببینم مشکلش چیه و آیا راه حلی هس؟متشکربانوی آشپزخانه: سلام مقاله را مطالعه بفرمایید
مهسا: سلام مرسی از سایتتون میخواستم بدونم موقع دم کشیدن برنج خیلی برنجم نرم و وا رفتس میخواستم ببینم مشکلش چیه و آیا راه حلی هس؟متشکربانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
اگر برنجتون زیاد نرم شد تنها راحش اینه آب روغنش مقدار روغنش بیشتر باشه یا حتی بدون آب باشد و اینکه برنج را هم موقع دم انداختن زیاد جابجا نکنین با کفگیر که له شود
خانی: مقدار محدودی برنج طارم هاشمی , یکدست, درجه 1 شمال و با کیفیت بالا موجود است که با ضمانت پخت عرضه می گردد, تصاویر در وبلاگ موجود است میتوانید در صورت تمایل سفارش دهید . در صورت مغایرت یا عدم رضایت , کل مبلغ بازگشت داده خواهد شد.

واحد سفارش : 09198011548 خانی
وبلاگ
Http://berenjehashemi.blogsky.com
ایرج: سلام و خسته نباشید عرض میکنم ...من برنج ایرانی خریدم البته کهنه ست برنجش از نظر عطر و بو وطعم خیلی عالیه فقط مشکل اینجاس که بعد از پخت خیلی خشک در میاد باید روغن فراوان بریزم البته این مشکل هم در چلو هم در کته می باشد لطفا اگر راهی ب نظرتان میرسد راهنمایی کنید ممنونبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم برنج را زود آبکش میکنید اینبار بیشتر روی حرارت بماند روغن باعث خشکی بیشتر میشود بهتر هست آب روغن بدهید
Roya: سلام ممکنه بفرمایید برنج ابکش شده بدون روغن تا چند روز در یخچال قابل نگهداری است.با سپاسبانوی آشپزخانه: سلام یک روز می تواند در یخچال بماند
اشپز پاسگاه: سلام خسته نباشین من اشپز یکی از پاسگاه های مرزی م برنج های که برای ما میارن کیفت خیلی پایینی دارن هر کاری میکنم بازم برنج کمی خشک در میارن چیکار کنم برنج از شب قبل خیس میکنم بازم فایده نمیده فقط قد میکشهبانوی آشپزخانه: سلام متاسفانه نوع برنج مرغوب نیست و سفت بهتر هست روغن کمتر بهش بدید و زمان دم کشیدن آب بیشتری بریزید
بیژن: سلام دوستان من تازه ازدواج کردم خانومم سره کاره می خوام فردا قرمه سبزی درست کنم تا غافلگیرش کنم ولی برنج و هر کاری میکنم کته میشه مثل ژاپنیها می خوام مثل رستوران در بیاد باید چکار کنم زمانشو بگید دقیقا چقدر باید بپزه..ممنون.بانوی آشپزخانه: سلام زمان دقیقی نمی توان گفت چون برنج ها متفاوت هستند
Sara: خيلي خوب بود،ممنونم.
ملیکا: سلام خسته نباشید
من مطالبتون را خوندم خیلی عالی بود
خواستم بدونم ومتمئن تر بشم برای مهمانیم میخاهم برنجم خیلی زودتر از زمان سرو آماده نشه که سرد شه
اما تابحال امتحان نکردم که آبکش کنم وبزارم بمونه خمیر نمیشه خراب نشه یکوقت لطفا منو قانع کنید باتشکر
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم شما برای میهمانی زمانی را مد نظر داشته باشید معمولا ساعت 9 تا 9:30 دقیقه بهترین زمان برای سرو شام هست اگر برنج ایرانی باشد حدود 45 تا یکساعت زمان نیاز دارد تا خوب دم بکشد این زمان را تا زمان سرو شام در نظر بگیرید که به مشکل برنخورید
امیر عباس: خیلییی عالی بودمن ی بچه ۱۵ساله از کرجم مامانم خونه نبود خودم گزاشتم عالی بود خیلی عالی بود
نرجس: سلام.برنجی که میریزیم تو آب جوش باید چن ساعت قبلش خیس خورده باشه؟بانوی آشپزخانه: سلام حداقل یک ساعت تا یک روز می توانید برنج را خیس کنید
سحر: سلام.برنج چمپا رو چه مدت باید بخیسونم؟؟ وقت ندارم.بانوی آشپزخانه: سلام حتما لازم نیست که برنج خیسانده شود اگر خیس شود برنج بیشتر ری می کند و قد برنج بلندتر می شود
سهیلا: سلام .‌وقتتون‌بخیر. ممنون از توضیحاتتون
برنجی که من دم کردم بنظر میاد یکم خام‌ هست راه حلی داره؟
بانوی آشپزخانه: سلام در مقاله توضیح دادم کمی آب روغن رو برنج بریزید تا بخار کند
فاطمه: سلام ممنون از سایت خوبتون
اگر بخوایم دونوع برنج را ابکشی کنیم باید چیکار کنیم که به هم نچسبد و خوب دم بکشه؟
بانوی آشپزخانه: سلام
هر دو را خیس کنید و اون نوع برنجی که سفت تره اول تو آب جوش بریزید بعد برنج نرم تر
آتی: سلام ببخشین من میخوام برنج محلی استان فارسو درست کنم اما میگن زود له میشه .میشه راهنماییم کنین؟بانوی آشپزخانه: سلام این نوع برنج را سریع باید آبکش کنید و بهتره فقط روغن به جای آب روغن به برنج اضافه کنید
شیما: با سلام وممنون از مطالب مفیدتون . چند تا سوال داشتم . میزان برنج برای چهل نفر آدم کم خوراک چقدره؟ میزان آب روغن چقدر باشه ؟اگه مجبور باشیم برنج رو زود دم کنیم. حداقل سه ساعت زودتر.چیکار کنیم که خشک نشهبانوی آشپزخانه: با سلام به طور استاندارد هر نفر یک پیمانه در نظر گرفته میشود اما می توانید هر 3 نفر 2 پیمانه در نظر بگیر یا بازم اگر کم خوراک هستند و برای شام هر نفر نصف پیمانه در نظر بگیرید
حسن رحیمی: خیلی متشکرم از برنامه خوبتون من خارج هستم و تنها تقریبا ۷سال بود که برنج خانگی نخورده بودم تا که این برنامه را پداکردم والعان دارم برنج خوب درست میکنم البته به دست پخت مادرها که اصلاً نمی رسه ولی بازهم خوب ممنون میشم ترز پخت آش و آب گوشت را هم بزارین
شقایق: سلام میشه برنج ایرانی هاشمی رو با برنج خاطره قاطی کنم؟چجور میشه چ نکاتی داره؟ممنون میشم بگید فردا مهمون دارمبانوی آشپزخانه: اگر کیفیت دو برنج شبیه هم باشند مشکلی نداره اما وقتی یک برنجی زود نرم میشود باید زنده تر برداشت و به جایآب روغن فقط روغن داد
بهتره برنج ها در آب نمک خیس بخورند تا زمان کمتری در آب جوش قرار بگیرند و زود قد بکشند و اول برنجی که دیر تر قد میکشد را بریزید در آب جوش بعد برنج تازه تر و زد نرم میشود
نکاتی هستند که چند بار امتحان کنید قلق کار دستتون میاد
Alie: سلام در دستور شما از دمکنی استفاده نمیشه!؟ و اگه استفاده میشه چه موقع باید استفاده کرد؟بانوی آشپزخانه: سلام
فرقی نمیکنه درب قابلمه باشه به شرط اینکه خوب کیپ بشه استفاده از دمکنی یک حسنی که داره اجازه نمیده حرارت خارج بشه زودتر در قابلمه بخار جمع میشه اما بدون دم کنی هم میشه دم کرد
حسین: سلام کی باید برنج رواز روی شعله برداریم یابه اصطلاح دم کشیده و آماده شده است؟بانوی آشپزخانه: سلام وقتی برنج را چشیدید و مزه خامی نمی داد.
زهرا: سلام ببخشید یه سوالی داشتم وقتی برنج درست میکنم از اخر یه بوی بد میده علتش چیهبانوی آشپزخانه: سلام بستگی به نوع برنج دارد معمولا برنج هر چقدر مرغوب تر باشد عطر بهتری دارد
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
  تبلیغات

جهت سفارش و اطلاعات لطفا با شماره 09363068358 تماس
بگیرید .
گروه کوکری در تلگرام cookeryir@
کانال cookery_ir@


 


گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - تبلیغات در سایت - پذیرش سفارش
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure