جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۳۹۳
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
سفارش
تبلیغات در سایت







 
دم کردن برنج

گروه غذایی: چلو - پلو - انواع پلو و چلو
دانستنی های لازم - اصطلاحات و نکات مفید در آشپزی
مناسبت های خاص - نذری ها
مدت زمان آماده شدن:معمولی
ابزارهای مورد نیاز:گاز
مواد لازم:
برنج: 5 پیمانه
آب جوش: به مقدار لازم
آب: 1/2 پیمانه
روغن مایع: 1/2 پیمانه
نان تافتون: به مقدار لازم

  • دم کردن برنج
قابلمه را آب کرده و روی حرارت قراردهید. آب که بجوش آمد برنج را بریزید. صبر کنید تا زمانی که برنج قد بکشد . سپس برنج را بین دو انگشت شصت و سبابه له کنید . مغز دانه برنج باید کمی سفت باشد. برنج را در آبکش ریخته و اگر احساس کردید که کمی شور است می توانید کمی روی برنج آب بریزید. مقداری از آب برنج را برای آب روغن دادن به برنج نگه دارید. قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید. کمی روغن درون آن بریزید. اگر می خواهید ته دیگ خوشرنگ و تردی داشته باشید می بایست روغن ، کف قابلمه را کاملا بپوشاند. سپس تکه های نان را کف قابلمه قراردهید. قابلمه را کمی به اطراف تکان دهید تا روغن روی نان قرار بگیرد و نان روغنی شود سپس برنج آبکش شده را روی تکه های نان بریزید . برنج را به صورت کوهی درآورید و با دسته کفگیر سوراخ هایی را در برنج ایجاد کنید. به آب برنج کمی روغن مایع یا جامد اضافه کنید. و روی برنج بریزید . بهتر آن است که این آب روغن را دور برنج بریزید در قابلمه را بگذارید .

حدود 40 تا 60 دقیقه طول می کشد تا برنج دم بکشد. البته بستگی به نوع برنج هم دارد اگر برنج را خیلی زود آبکش کرده باشید به زمان بیشتری نیاز دارد.


نکته
آب روغن را در 2 مرحله اضافه کنید . تا برنج له نشود. یکبار اول کار بار دوم زمانی که بخار درون قابلمه زیاد است.   


نکته
برای آب روغن اگر از روغن جامد استفاده می کنید بهتر است تا زمانی که آب برنج داغ است روغن را بریزید تا روغن ذوب شود . در غیر اینصورت آب را دوباره گرم کنید سپس روغن را اضافه کنید.

نکته
میزان حرارت در ابتدای کار زمانی که هنوز بخار درون قابلمه نپیچیده است را زیاد کنید پس از آن حرارت را تا آنجا که می توانید کم کنید . تا برنج ته نگیرد.

نکته
برنج را بدون روغن هم می توان دم انداخت. لازم است برنج را کمی زنده تر بردارید و بجای روغن تنها آب به برنج اضافه کنید .البته این نوع برنج کمی خشک خواهد بود . تقریبا مثل چلویی است که با کباب خورده می شود کمی خشک است که با قراردادن مقداری کره یا روغن حیوانی یا جامد کنار برنج طعم خوبی پیدا خواهد کرد.

نکته
اگر می خواهید برنج به اصطلاح خیلی دان آماده شود کافی است میزان روغن را بیشتر کنید.  



مرحله 1

  • دم کردن برنج
قابلمه را آب کرده و روی حرارت قراردهید.


مرحله 2

  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
آب که بجوش آمد برنج را بریزید. صبر کنید تا زمانی که برنج قد بکشد . 


مرحله 3

  • دم کردن برنج
برنج را بین دو انگشت شصت و سبابه له کنید . مغز دانه برنج باید کمی سفت باشد.


مرحله 4

  • دم کردن برنج
برنج را در آبکش ریخته و اگر احساس کردید که کمی شور است می توانید کمی روی برنج آب بریزید. مقداری از آب برنج را برای آب روغن دادن به برنج نگه دارید.


مرحله 5

  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید. کمی روغن درون آن بریزید. اگر می خواهید ته دیگ خوشرنگ و تردی داشته باشید می بایست روغن، کف قابلمه را کاملا بپوشاند. تکه های نان را کف قابلمه قراردهید. قابلمه را کمی به اطراف تکان دهید تا روغن روی نان قرار بگیرد و نان روغنی شود.


مرحله 6

  • دم کردن برنج
برنج آبکش شده را روی تکه های نان بریزید . برنج را به صورت کوهی درآورید و با دسته کفگیر سوراخ هایی را در آن ایجاد کنید.


مرحله 7

  • دم کردن برنج
به آب برنج کمی روغن مایع یا جامد اضافه کنید. و روی برنج بریزید . بهتر آن است که این آب روغن را دور برنج بریزید سپس در قابلمه را بگذارید . آب روغن را در 2 مرحله اضافه کنید . تا برنج له نشود.


مرحله 8

  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
  • دم کردن برنج
اگر احساس کردید برنج کمی خشک است می توانید تکه ای کره یا روغن روی برنج بگذارید. و زمان کشیدن برنج با کفگیر به آرامی برنج را زیر و رو کنید سپس در دیس بریزید.


لیست مقالات مرتبط


سوالات و نظرات

نیما ارشادی: سلام ابتدا از سایت بسیار خوب و مفیدتون تشکر میکنم....
سوال بنده اینه که چه میزان باید آب روغن رو نگه داریم؟ و چند دقیقه برنج در اب جوش باید باشه؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
متشکرم. حدود ده تا پانزده دقیقه بسته به مقدار برنج تا قابلمه گرم شود. زمان دقیقی نمی توان گفت کهنگی و تازگی برنج نوع ایرانی تایلندی و هندی .. متفاوت هستند . به هر حال هر نوعی که باشد همینقدر که کمی قد کشید و نرم شد توجه داشته باشید له نشود نرم شود وقتی بین انگشت له می کنیم هنوز مغز آن کمی سفت است.
نیما ارشادی: باز هم ممنونم ازتون... اصلا فکر نمیکردم به این سرعت پاسخ بدید. امرور برای اولین بار برنج رو آبکش کردم... و بد هم نشد فقط ته دیگه ش خوب سرخ نشده بود، اما از لحاظ مزه عالی بود...
مرسی مرسی مرسی
بانوی آشپزخانه: با سلام
متشکرم. شاد و موفق باشید
رضوان: اب روغن را دقیقا کد باید اضافه کنمبانوی آشپزخانه: بعد از اینکه برنج را ریختید و در آن را گذاشتید صبر می کنید تا روی حرارت کم دیواره قابلمه کاملا داغ شود یعنی داخل قابلمه خوب گرم شده باشد زمانی که آب روغن را می ریزید بخار ایجاد شود.
مطهره: با سلام. برنج آبکش من یا زنده است یا برنج میشکافه. علتش چیه؟بانوی آشپزخانه: سلام. موقع آبکش کردن برنج چند دانه برنج را میان دو انگشت له کنید اگر مغز آن کمی سفت بود زمان آبکش کردن است.
اگر برنج را زود آبکش کنید برنج سفت خواهد بود که اصطلاحا زنده گفته می شود و اگر برنج زیاد در آب جوش بماند وا می رود و له می شود.
فائزہ: با سلام و خسته نباشید خدمت شما.از سایت مفیدتون خیلی ممنون.یه سوال داشتم این که آب برنج رو چه طوری درست کنم؟بانوی آشپزخانه: با سلام. متشکرم. آب برنج: آبی است که پس از آبکش کردن برنج باقی می ماند.
شادی: با سلام وتشکر.مقدار نمک برنج چقدر باید باشد؟در چه مرحله ای اضافه میکنیم؟بانوی آشپزخانه: با سلام
مقدار برنج در <مقاله خیساندن> برنج نوشته شده است اضافه کردن نمک در مرحله اول زمان خیساندن برنج می باشد
مهین سادات: سلام. باعرضوزش از استادان عزیز آشپزی.سالها بود که وقتی مهمان داشتم برای پخت برنج نذرهای زیادی میکردم و حرص وجوش که نگو.فراوان تا میخواستم برنج را دم بیندازم.با این وجود همیشه ته دیگ را دور میریختم چون میسوخت و به راحتی برنج دم نمیکشید .خواستم جسارت کنم و تجربه ای که تازگی بدست آوردم را در اختیار خوانندگانتان قرار دهم ومن با این روش تا هر تعداد نفر را بدون ترس میتوانم برایشان برنج دم بیندازم.روش کار به این صورت است برنج را کمی زنده بردارند بعد از آبکش ونان انداختن ته قابلمه تمام آب روغنی را که میخواهند روی برنج بدهندبدون روغن یکجا روی نان بریزند بعد برنج را رویش ریخته درآنرا بسته روی شعله پخشکن بگذارند وبا آرامش به کارهای دیگر بپردازندوبعد از دم کشیدن کمی روغن روی برنج بدهند.اگر شک دارید یکبار که امتحان کنیدهربارحتما مرا دعاخواهید کرد.بانوی آشپزخانه: سلام بر شما و تشکر از اینکه تجربیات خوبتون را به اشتراک گذاشتید. موفق و سلامت باشید
دختر خونه: سلام خيلی ممنون از مطلبتون بخصوص اينکه با تصوير همراه بود:-)بانوی آشپزخانه: با سلام. متشکرم شاد و سلامت باشید
اسی: یک دنیا از شما ممنونم
من یه پسرم اما خب خیلی دلم میخواست لاقل طرز پلو دم کردنو بلد باشم
تا امروز فکر می کردم خیلی کار شاخیه اما حالا فهمیدم زیادم سخت نیست
البته اینو هم اضافه کنم که:
کار نیکو کردن از پر کردن است
یعنی اینکه چند بار باید دم کنم تا خوب بلد بشم
به هر حال واقعا ممنونم
کاظم: اگر برنج را ظهر بپزیمو عصر انرادم بگذاریم خراب میشود یا نهبانوی آشپزخانه: شما می توانید برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید حداکثر تا 2 روز آن را دم کنید. زیاد تر بماند برنج آبکش شده خراب می شود.
Ohadi: درست کردم ولی نرم شد فک کنم به خاطر این بود که زیاد گذاشتم تو اب جوشید :(
پژمان: سلام،

ممنون از مطلب مفیدتون. من هر چقدر سعی می کنم نمی تونم برنج رو اونطوری که چلو کبابی ها در میارن در بیارم، یعنی برنج اونها خیلی خیلی دانه دانه است که برنجی که من درست می کنم اصلا همچین حالتی به خودش نمی گیره. آیا زود آبکش کردن باعث میشه برنج یه مقدار قرص و محکم تر باشه و به سمت له شدن نره؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
نوع و کیفیت برنج هم در دانه دانه شدن تاثیر دارد. که بسته به نوع برنج اگر ایرانی تازه باشد زود نرم می شود اگر کهنه باشد دیرتر نرم می شود اگر هندی یا ... یا خیلی سفت می شود یا اینکه خیلی زود نرم می شود چندبار که درست کردید متوجه می شوید با توجه به نوع برنج چه زمانی باید آبکش کرد یا چه مقدار آب روغن داد به برنج
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
 
این سایت  درستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به ثبت رسیده است. هر گونه استفاده  از مطالب و تصاویر سایت،  بدون اجازه و  ذکر منبع کاری غیراخلاقی و پیگرد قانونی دارد.
لطفا جهت ذکر منبع از نام لاتین cookery.ir استفاده شود.

 لذت آشپزی با شما




پذیرش تبلیغات متنی و تصویری

دکتر مهناز فتحی
متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان
اردتدنسی پیشگیری دندانپزشکی کودکان مضطرب و کم سن
با یا بدون بیهوشی عمومی تلفن مطب: 44 24 24 44
آموزش ژله های فانتزی و گلدار
به صورت خصوصی و نیمه خصوصی
ساعت تماس: 10 صبح الی 6 بعدازظهر
 تلفن همراه : 09363068358 
پسته خام درجه یک کرمان

هر کیلو 46 هزار تومان

تلفن همراه : 09123188846

گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - سفارش - تبلیغات در سایت
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure www.2del.com Designer Team Cichlid Control Panel Powered
کليه حقوق اين سايت متعلق مدیر وب سایت می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی