چهار شنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
تبلیغات در سایت
پذیرش سفارش







 

 

محل قرارگیری بنر تبلیغاتی شما 60*468

کیک اسفنجی شکلاتی

گروه غذایی: کیکها - انواع کیک
مدت زمان آماده شدن:معمولی
ابزارهای مورد نیاز:همزن برقی - فر
دستور:فرنگی
مواد لازم:
آرد سفید: 270 گرم
بکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
نمک: 3 پنس
پودر شکر: 300 گرم
تخم مرغ: 6 عدد
پودر کاکائو: 4 تا 6 قاشق غذاخوری
آب جوش: 2/1 پیمانه

  • کیک اسفنجی شکلاتی
 فر را روی ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.  کف قالب کاغذ روغنی بیاندازید سپس با روغن کف و زاویه کف ظرف را چرب کنید. دیواره های قالب را چرب نکنید. سپس  آرد ،بیکینگ پودر  و  نمک  با هم 3 بار الک کنید.  زرده و سفیده ها را از هم جدا کرده .ابتدا سفیده ها را با نوک قاشق چای خوری پودر تارتار با همزن برقی هم بزنید تا پف کند و سفت شود. درست زمانی که کف کرد و کمی فرم گرفت نیمی از پودر قند را به آن کم کم اضافه کنید . وقتی کاملا سفید و سفت شد در یخچال قراردهید. زرده ها، پودر کاکائو و بقیه ی پودر قند را کمی هم بزنید سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گرمای آب سبب پخته شدن زرده ها نشود. با لیسک سفیده را با زرده مخلوط کنید. (اصطلاحا سفیده را بخورد زرده بدهید).  مخلوط آرد را کم کم اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر روند. سپس درون قالب بریزید و در طبقه وسط فر به مدت 40 تا 50 دقیقه قراردهید.

نکته
می توانید با اضافه کردن پودر شکلات و کم کردن کمی از آرد کیک شکلاتی تیره تری داشته باشید.
نکته
اگر پودر تارتار نداشتید (سه پنس )مهم نیست پس از سفت شدن سفیده آن را در یخچال بگذارید و زمان مخلوط کردن با زرده از یخچال خارج کنید.
نکته
زمانی که مواد را در قالب ریختید و در فر گذاشتید یک ظرف نسوز را آب کرده و داخل فر بگذارید تا مانع از سوختن و تیره شدن کیک شود.


مرحله 1

  • کیک اسفنجی شکلاتی
فر را روی ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.  کف قالب کاغذ روغنی بیاندازید سپس با روغن کف و زاویه کف ظرف را چرب کنید. دیواره های قالب را چرب نکنید. سپس  آرد ،بیکینگ پودر  و  نمک  را 3 بار با هم الک کنید.  زرده و سفیده ها را از هم جدا کرده .ابتدا سفیده ها را با نوک قاشق چای خوری پودر تارتار با همزن برقی هم بزنید تا پف کند و سفت شود. درست زمانی که کف کرد و کمی فرم گرفت نیمی از پودر قند را به آن کم کم اضافه کنید . وقتی کاملا سفید و سفت شد در یخچال قراردهید

مرحله 2

  • کیک اسفنجی شکلاتی
  • کیک اسفنجی شکلاتی
  • کیک اسفنجی شکلاتی
زرده ها، پودر کاکائو و بقیه ی پودر قند را کمی هم بزنید سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گرمای آب سبب پخته شدن زرده ها نشود.

مرحله 3

  • کیک اسفنجی شکلاتی
با لیسک سفیده را با زرده مخلوط کنید. (اصطلاحا سفیده را بخورد زرده بدهید).

مرحله 4

  • کیک اسفنجی شکلاتی
  • کیک اسفنجی شکلاتی
  • کیک اسفنجی شکلاتی
  • کیک اسفنجی شکلاتی
مخلوط آرد را کم کم اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر روند. سپس درون قالب بریزید و در طبقه وسط فر به مدت 40 تا 50 دقیقه قراردهید.




سوالات و نظرات

حميد: با سلام. فکر کنم تصوير کيک اسفنجي ساده با شکلاتي رو جابجا گذاشتين! اميدوارم نظر آقايون رو هم بخونيد!بانوی آشپزخانه: سلام بر شما
خیر عکس ها درست هستند . اگر به تصویر آخر نگاه کنید کیک اسفنجی ساده و کیک اسفنجی شکلاتی کنار هم قراردارند رنگ کیکها مشخص ترند .چون از پودر کاکائو کمتر استفاده کردم رنگ کیک زیاد تیره نشده است.
موفق باشید.
مینا: با سلام . خیلی ممنون بابت دستور کامل کیک. منوقتی مواد رو توی ماکروفر میذارم یک طرف کیک پف میکنه ولی طرف دیگه اون همچین پف نمیکنه به نظر شما چی کار کنم ؟ فر هم خراب نیست ها چون تو فر مامانم هم همچین میشه . ممنون می شم اگه جواب بدینبانوی آشپزخانه: سلام بر شما. متشکرم .
یک نکته را هیچگاه فراموش نکنید فر با ماکروفر یکی نیست. یعنی ماکروفر جایگزین فر نیست. بعضی ها گمان می کنند که اگر به جای اجاق گاز فردار یک گاز رومیزی و یک ماکروفر بگیرند کافیست درحالیکه فر و ماکروفر مکمل هم هستند جایگزین هم نیستند. پس دستوراتی که در مخصوص فر است را نمی توان با ماکروفر جایگزین کرد . کار با ماکروفر به چند چیز بستگی دارد . یکی اندازه مواد - قدرت - زمان . برای تهیه یک غذا به دستور کامل و دقیقی نیاز است و مراحل آماده سازی خاص خود را دارد.
برای پخت کیک لازم است که کلید کانوکشن را داشته باشد. کانوکشن یا پیش گرمایش کار گرم کردن ماکروویو را انجام می دهد مثل فر . مثلا برای پخت یک کیک 3 تخم مرغی دستور خاص خود را دارد . ابتدا کلید کانوکشن را روی 180 سانتی گراد تنظیم کنید. سپس مواد را آماده کنید و در قالب های مخصوص ماکروویو یا پیرکس بریزید سپس ظرف را در دستگاه قراردهید . قدرت را 900 و زمان را 5 دقیقه تنظیم کنید و استارت بزنید . پس از پایان کار دوباره قدرت را 360 وات و زمان را 7 دقیقه تنظیم کنید تا کیک بپزد.
دلال: سلام خسته نباشید یکی دو بار سعی کردم کیک اسفنجی درست کنم ولی نمیدونم جراارتفاعش زیاد نمیشه که بتونم ان رابه سه قسمت تقسیم کنم ولابه لای ان را از خامه ومیوه بر کنم متشکرمبانوی آشپزخانه: سلام بر شما . لطفا مقاله نکات مهم و مفید در پخت کیک در بخش کیکها را مطالعه فرمائید . موفق باشید.
سارا: سلام ازمطالب مفید و کاریردی شما سپاسگزارم چرا پف کیک بعد از بیرون اوردن از فر از بین می رود یا به اصطلاح شبیه کوکو می شود؟بانوی آشپزخانه: متشکرم. پف کیک به علت های مختلف ممکن است از بین برود. مهمترین آن باز کردن در فر در ابتدای زمان پخت کیک. زیاد زدن سفیده تخم مرغ- کهنه بودن بکینگ پودر.....لطفا در بخش کیک قسمت تکات مهم مقاله نکات مهم در پخت کیک را مطالعه فرمایید.
sara: salam chera harvaght cake shokolati dorost mikonam bafte an khamiri mishavad vali cake esfanji kheili khob mishavad ba inke tamame nokat ra raayat mikonam bafte in cake chetor ast?aya mesle cake esfanji mishavad ke an ra emtehan konam?ya baftash sangin ast?ba tashakor
شکوفه: چگونه می توانم خامه شکلاتی تیره تری داشته باشم؟ با اضافه کردن پودر کاکایو ی بیشتر به خامه نتیجه مطلوب را نمیگیرم .لطفا راهنمایی کنید.مرسیبانوی آشپزخانه: شکلات 80 درصد به بالا را ذوب کنید و به خامه اضافه کنید طعم خوبی پیدا خواهد کرد. یا اینکه گاناش درست کنید خامه را گرم کنید تکه های شکلات را اضافه کنید و هم بزنید.
مهتاب: سلام . در پخت کیکها به خصوص اسفنجی ، نسبت خمیر کیک با قالب کیک باید چطور باشد ؟چون معمولا در دستور پخت کیکها اندازه و شکل قالب را نمی گویند. لطفا برام ایمیل کنید. تشکربانوی آشپزخانه: سلام
کلا دو سوم قالب پر شود. یک سوم برای پف کیک است
مليكا: سلام.ممنون ازاطلاعاتتون.من وقتي كيك درست ميكنم كيكم توش حالت خميري داره اگه ميشه منوراهنمايي كنيد؟مرسيبانوی آشپزخانه: با سلام لطفا بخش کیکها قسمت نکات مهم را مطالعه کنید .
آزاده: سلام خسته نباشید.خواستم بدونم کیک اسفنجی بدون روغن بد نمیشه؟! آخه تا به حال کیک بدون روغن درست نکردم.مرسی از شمابانوی آشپزخانه: با سلام. بیشتر کیکهایی که در قنادی ها بفروش می رسد کیک اسفنجی است. کیکهای تولد عروسی ... کیک اسفنجی کیک پایه است.
مرجان: سلام . میخواستم بپرسم فر برقی با فر گاز با هم فرق میکنند چون من در فر برقی درست میکنم ممنون میشم راهنمایی کنیدبانوی آشپزخانه: با سلام
فرهای برقی بهتر از فرهای گازی هستند. و اگر مجهز به فن است همیشه برای اینکه گرمای داخل فر یکنواخت شود همیشه روشن کنید.
سمیرا: میشه روش استفاده از فر های برقی رو برای درست کردن کیک تو وبلاگتون بزاریدبانوی آشپزخانه: دستور خاصی نیست بهتر است همیشه فن این فر روشن باشد تا گرما یکنواخت شود و درجه گرمای آن نسبت به فر گازی کمی کمتر است .
baran: سلام
کیک تون چرا روغن نداره؟ ؟؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
کیکهای اسفنجی بدون روغن هستند.
Shima: سلام خسته نباشيد
ببخشيد ميخواستم بدونم من چه جوري بايد بفهمم موادي كه در اختيار دارم بايد قالب چه اندازه اي داشته باشم
ميشه كمكم كنيد؟؟؟
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم جدولی تهیه کردم بزودی در سایت قرارخواهم داد که در آن مقدار مواد و اندازه قالب توضیح داده شده است.
ل: باسلام من کیکم همه جاش خوب پخته بجز وسطش که خیسه تمام نکات شماهم رعایت کردم چرا؟بانوی آشپزخانه: با سلام
نکات مهم و مفید در پخت انواع کیک را در سایت مطالعه کنید . ممکن است درجه فر مناسب نبوده است و یا قالب کوچک بوده و ....
http://cookery.ir/pages/default.aspx?mode=article&id=160 نکات مهم و مفید
سحر: سلام خانم گل...ممنون از سايت خوبت! من تولد شوهرمه 1ماه ديگه! ميخوام كيك شكلاتي اسفنجي واسش درست كنم.موسيقي كار ميكنه.روشو چطور تزيين كنم؟ يعني ميخوام ب موسيقي ربط داشته باشه! مثلا روشو خط حامل بكشم و روش نت بنويسم! ولي چه راه كاري استفاده كنم ك خطام صاف بشه و بتونم نت رو درست دربيارم؟ مخصوصا نت سل!!! ميشه لطفا كمكم كني؟بانوی آشپزخانه: سلام عزیزم
متشکرم می توانید شکلات 70 درصد را به روش بن ماری ذوب کنید و روی کاغذ روغنی نت ها و خط ها را رسم کنید بعد با شکلات روی اون خطوط را بکشید بهتر است سر قیف راخیلی نازک نبرید کمی سوراخ قیف را پهن تر بگیرید تا تسلط بهتری داشته باشید و خطوط را رسم کنید هر جایی که خراب شد سریع پاک کنید از نو رسم کنید سپس صبر کنید حدود بیست دقیقه کافیست سپس به آرامی جدا کنید و روی کیک قرار دهید می توانید برای راحتی کار روی کیک را گاناش بریزید نت ها را با شکلات صورتی یا سفید کار کنید.
سحر: ببخشيد گاناش چيه؟؟ نت ها رو با شكلات سفيد كار كنم؟ ميتونم ب شكلات سفيد يكم شكلات كاكائويي اضافه كنم؟ خطوط حامل بايد خيلي صاف كشيده بشه.اونو چيكارش كنم؟ دستم ميلرزه!بانوی آشپزخانه: نه به شکلات چیزی اضافه نکنید. همان را به صورت غیر مستقیم ذوب کنید مثل وقتی که شکلات جای گرم قرار میگیره شل و روان می شه به اون حالت در قیف بریزید و نقوش را ایجاد کنید چند بار امتحان کنید مشکلتون رفع می شه نگران نباشید.
گاناش شکلات صبحانه روی حرارت مستقیم و ملایم قرار می گیرد اولین ریز جوش ها را که زد خاموش کنید و تکه های شکلات را در آن بریزید و با قاشق هم بزنید بعد که تمام تکه های شکلات که حل شد از صافی رد کنید کیک را خامه کشی کنید و دقیقا وسط کیک بریزید تقریبا یکنواخت کیک را روی سینی توری قراردهید تا اضافه ها به کیک نچسبد بعد از چند دقیقه نت های موسیقی را در جای مشخص روی کیک قراردهید
سمیرا: کیک های جدیدی بزارید ممنون میشم
نوشین: سلام من نیاز به راهنمایی شما برای کیک تولد با پایه شکلاتی دارم ازتون ممنونم.بانوی آشپزخانه: سلام برای کیک تولد همین دستور بسیار عالی است
فقط در نظر داشته باشید حتما همراه با خامه یا گاناش یا کرم آماده شود
شهرزاد: سلام انقدر کیکم خوشگل😻 و خوشمزه شده که دوست داشتم عکسشو واستون بفرستم مرسی از راهماییتون 😽 شاد و موفق باشید .مرررررررسیبانوی آشپزخانه: سلام عزیزم بهتون تبریک می گم خوشحال می شوم عکس کارتون را در تلگرام برام بفرستید در سایت قراردهم موفق باشید
سنا: ببخشید شما تو کلیه دستوراتتون از فرگاز استفاده میکنید؟ یعنی هرجا نوشتید فر منظورتون فرگازه؟
چون دمای فرگاز با توستر و ماکروفر فرق داره برا این گفتم. بازم ممنونم
بانوی آشپزخانه: بله همینطوره اگر جایی ماکروویو یا توستر باشد حتما ذکر می شود زیرا فقط فر مناسب پخت کیک و شیرینی هست بقیه جنبه کمی در مراحل آماده سازی کاربرد دارند وسیله مناسبی نیستند و بیشتر جهت تبلیغات کالا و فروش دستوراتی هم قرار می دهند اما محدود است
محدثه: واقعا ممنون من خیلی دنبالش گشتم
محدثه: طرز تهیه گاناش: خامه وکره وکاکائو راروی حرارت غیر مستقیم بگذارید و بعد از ولرم شدن به کیک یا هر چیز دیگه.
سنا: سلام ببخشید چرا اندازه آرد که در این دستور استفاده کردید با جدول اندازه مواد کیک یکی نیست یعنی به ازای هر تخم مرغ 25 گرم آرد جسارتا اون فرموبل جدول برای رولت نیستبانوی آشپزخانه: سلام جدولی که مشاهده کردید مقادیر استاندارد کیک اسفنجی است اما کیک ها متنوع هستند دستورهای زیادی هستند که اندازه های آنها متغییرهست لطفا مقاله انواع کیک را در سایت مطالعه بفرمایید
sahar: سلام و عرض ادب خانومی من از روغن استفاده نکردم کیکم خیلی پف کرد و عالی شد ولی بعد از خوردنش همهون دچار عارضه معده شدیم به اصطلاح ترش کردیم بنظرتون اگر بخوایم اضافه کنیم نسبتش چقدره ممنون از راهنمایی های بینظیرتونبانوی آشپزخانه: سلام
دستورهای کیک و شیرینی را به هیچ عنوان تغییر ندهید روغن و شکر محاسبه شدند در به عمل آمدن و باز شدن ذرات آرد و ...
هر کیکی دستور خودش را دارد کیک اسفنجی و شیفون حداقل روغن را دارد با هم زدن زرده و سفیده فضایی ایجاد میشود برای پف کیک و ذرات آرد
علی: سلام استاد میشه لطف کنید بگین در فرهای گازی کانکشن دار چطور کیک اسفنجی درست کنیم ایا در کیفیت کیک ماثر است
ممنون از توجه و تبهر شما
بانوی آشپزخانه: فرقی نمی کنه کانوکشن به جریان هوای گرم کمک میکنه فرقی با فرهای گازی نداره
داشتنش باعث حرکت و چرخش هوای گرم یک جا نمیمونه
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
  تبلیغات

جهت سفارش و اطلاعات لطفا با شماره 09363068358 تماس
بگیرید .
گروه کوکری در تلگرام cookeryir@
کانال cookery_ir@


 


گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - تبلیغات در سایت - پذیرش سفارش
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure