جمعه ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۷
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
تبلیغات در سایت
پذیرش سفارش







 


شیرینی آرد نخودچی

گروه غذایی: مناسبت های خاص - نوروز
شیرینی - انواع شیرینی
مدت زمان آماده شدن:سریع
ابزارهای مورد نیاز:قالب - فر
دستور:ایرانی
مواد لازم:
آرد نخودچی: یک و نیم پیمانه
پودر شکر: نصف پیمانه
روغن جامد: یک چهارم پیمانه
پودر هل سبز: 1 قاشق چای خوری
زعفران دم کرده: به مقدار لازم

  • شیرینی آرد نخودچی
پودر شکر، روغن و هل را آنقدر هم بزنید تا لطیف شود. اگر می خواهید از زعفران استفاده کنید در این مرحله به آن اضافه کنید. سپس آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و ورز دهید. برای اینکه خمیر یکدست و نرمی داشته باشید آن را دوبار چرخ کنید و در نایلون بپیچید و در یخچال به مدت یک روز قراردهید. سپس از یخچال بیرون بیاورید و در دمای اتاق نگهداری کنید تا دمای اتاق وشیرینی یکی شود . سپس بین دو لایه پلاستیک قراردهید و یا وردنه روی آن بکشید تا به ضخامت یک سانتی متر خمیر باز شود و قالب بزنید برای ایجاد نقطه های رنگی می توانید خلال دندان یا ته قلمو را در زعفران غلیظ یا رنگ خوراکی فرو کرده و روی شیرینی فشار دهید تا یک نقطه رنگی ایجاد شود سپس در طبقه وسط فر با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قراردهید. دقت کنید زمانی که کف شیرینی ها کمی تغییر رنگ دادند از فر خارج کنید.
نکته
اگر چرخ گوشت در دسترس نداشتید اشکالی پیش نمی آید . لازم است بیشتر ورز داده شود هر چه بیشتر ورز دهید کیفیت شیرینی بهتر خواهد شد.
نکته
آرد نخودچی را حتما الک کنید. مخصوصا اگر آرد نخودچی را خودتان در منزل آماده می کنید.
نکته
اجازه دهید شیرینی کاملا سرد شود در ظرف دردار و دور از نور نگهداری نمایید. زیرا این شیرینی در برابر نور تغییر رنگ می دهد.
نکته
این روش نسبت به سایر روش ها از دید من بهتر است یکی اینکه از آرد سفید استفاده نمی شود و مزه نخودچی کم نمی شود و دوم اینکه پودر شکر کاملا در روغن حل می شود و شکر زیر دندان حس نمی شود.
نکته
بهتر است روغن جامد را با حرارت ملایم آب کنید و پس از سرد شدن به پودر قند اضافه کنید.
نکته
برای تهیه پودر هل یک قاشق از شکر آسیاب نشده را از مقدار داده شد بردارید و با هل سبز در آسیاب بریزید تا هل خوب پودر شود.
نکته
اگر خمیر خوبی نتوانستید بدست بیاورید می توانید مقدار کمی روغن جامد یا کره آب کرده به آن کم کم اضافه کنید تا خمیر مطلوب به دست بیاید. در نظر داشته باشید در این صورت شیرینی بسیار چرب خواهد شد و اون حالت پودری خود را ممکن است از دست بدهد. پس زیاد روغن به آن اضافه نکنید.سعی کنید مواد را به اندازه بریزید.
نکته
حسن استفاده از آرد سفید در برخی از دستورات برای تهیه این نوع شیرینی اینست که شیرینی راحت پودر نمی شود و خیلی صاف و تمیز در می آید.
نکته
اگر روغن زیاد استفاده کنید خمیر بسیار شل خواهد شد برای همین کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
نکته
بهتر است از روغن جامد خوش عطر برای این شیرینی استفاده کنید.
نکته
لازم نیست سینی فر را چرب کنید و استفاده از کاغذ روغنی به خاطر این است که کمی از گرمای سینی به کاغذ منتقل می شود و شیرینی زود تغییر رنگ ندهد.


مرحله 1

  • شیرینی آرد نخودچی
پودر شکر، روغن و هل را آنقدر هم بزنید تا لطیف شود.

مرحله 2

  • شیرینی آرد نخودچی
اگر می خواهید از زعفران استفاده کنید در این مرحله به آن اضافه کنید.

مرحله 3

  • شیرینی آرد نخودچی
  • شیرینی آرد نخودچی
سپس آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و ورز دهید.

مرحله 4

  • شیرینی آرد نخودچی
برای اینکه خمیر یکدست و نرمی داشته باشید آن را دوبار چرخ کنید و در نایلون بپیچید و در یخچال به مدت یک روز قراردهید.

مرحله 5

  • شیرینی آرد نخودچی
  • شیرینی آرد نخودچی
  • شیرینی آرد نخودچی
  • شیرینی آرد نخودچی
سپس از یخچال بیرون بیاورید و در دمای اتاق نگهداری کنید تا دمای اتاق و شیرینی یکی شود . سپس بین دو لایه پلاستیک قراردهید و با کف دست یا وردنه روی آن بکشید تا به ضخامت یک سانتی متر خمیر باز شود. قالب بزنید و خلال دندان یا ته قلمو را در زعفران غلیظ فرو کرده و روی شیرینی فشار دهید تا یک نقطه رنگی ایجاد شود سپس درطبقه وسط فر با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قراردهید.دقت کنید زمانی که کف شیرینی ها کمی تغییر رنگ دادند از فر خارج کنید.

مرحله 6

  • شیرینی آرد نخودچی
  • شیرینی آرد نخودچی
اگر قالب در دسترس نبود می توانید مقداری از خمیر را بردارید کف دست گلوله کنید و با نوک انگشت کمی روی آن فشار بیاورید تا کمی فرو رود. در صورت تمایل برای ایجاد رویه رنگی، نوک انگشت را در زعفران غلیظ یا رنگ خوراکی فرو کرده و روی خمیر فشار بیاورید. هم فرورفتگی ایجاد می شود و هم رنگی خواهد شد.

مرحله 7

  • شیرینی آرد نخودچی
شیرینی ها را از فر خارج کرده و حداقل یکساعت صبر کرده تا کاملا سرد و کمی سفت شود. بعد شیرینی را از سینی جدا نمایید.




سوالات و نظرات

goli124: سلام ببخشید من امروز این شیرینی رو به روش شما درست کردم فقط می خواستم ببینم اگه بخواهیم بیشتر مثلاً 1 کیلو آرد نخودچی درست کنیم باید بقیه مواد رو چقدر بریزیم میشه منو راهنمایی کنین از لطفتون ممنونبانوی آشپزخانه: با سلام . می توانید مواد را 4 برابر کنید.
Geremy: This is a neat smuamry. Thanks for sharing!
Shahzoda: Hats off to whoever wrote this up and ptosed it.
مینا: سلام من این شیرینی درست کردم اما وقتی در فر گذاشتم شیرینی ها بر اثر گرما وا رفته و ولو شدند ووقتی ان را بیرون اوردم به شدت سفت شده بودند به چیزی که شباهت نداشت شیرینی نخودچی بودبانوی آشپزخانه: سلام
اگر مقدار اندازه ها دقیق باشند و زمان را رعایت کرده باشید مشکلی پیش نمی آید. احتمالا مقدار روغن آن زیاد بوده است
ممقاني: با سلام
آرد نخودچي كه قنادي ها استفاده ميكنند از نخودچي نيست
بلكه طي توليد نخودچي در كارخانجات يك قسمت از نخود ها لپه ميشوند كه يك مرحله سبك تر از خود نخود چي هست.اگر بخواهيد خودتان ارد نخودچي تهيه كنيد بهتر هست نخود را حدود نيم ساعتي در فر قرار دهيد تا ترد تر شود و آرد آن شبريني شمارا بهتر ميكند
ارد نخودچي از همون لپه ها توليد ميشود
كه در ايران در شهر ممقان توليد ميشود
اين شهر بنام همين نخودچي شناخته ميشود. در اينترنت هم سرچ كنيد ممقان ، نخودچي حتما ميبينيد.
با تشكر
ممقاني: با سلام
آرد نخودچي كه قنادي ها استفاده ميكنند از نخودچي نيست
بلكه طي توليد نخودچي در كارخانجات يك قسمت از نخود ها لپه ميشوند كه يك مرحله سبك تر از خود نخود چي هست.اگر بخواهيد خودتان ارد نخودچي تهيه كنيد بهتر هست نخود را حدود نيم ساعتي در فر قرار دهيد تا ترد تر شود و آرد آن شبريني شمارا بهتر ميكند
ارد نخودچي از همون لپه ها توليد ميشود
كه در ايران در شهر ممقان توليد ميشود
اين شهر بنام همين نخودچي شناخته ميشود. در اينترنت هم سرچ كنيد ممقان ، نخودچي حتما ميبينيد.
با تشكر
پیری: با سلام من این شیرین رو درست کردم ولی بعد از پخت فوق العاده ترد بود بهطوری که دست میزدی پودر میشدبانوی آشپزخانه: با سلام
دقیقا همینطور است. پس از پخت از سینی خارج نکنید اجازه دهید یک روز در همان ظرف باشد تا کاملا سرد و منسجم شود بعد با یک کاردک از سینی به ظرف مورد نظر انتقال دهید. اگر می خواهید انسجام بیشتری داشته باشد مقدار آرد سفید را بیشتر بریزید.
محمد صالح موسوی: به نظر من خیلی اموزنده ومفید است.
لیلی جون: خیلی تشکر. عالی بود. مخصوصا قسمت توضیح تصویری
سارا: آیا با ماکرو فرهم میتوان پختّّ؟بانوی آشپزخانه: بله دستور خاص خود را دارد.
Reza: سلام من علاقه زيادى به ارد نخدجى دارم مرا راهنماى كنيدكه ميشه اردنخد را بجاى اردسفيد استفاده كرد وبا ان كيك خانكى درست
كرد مرسى ازشما
بانوی آشپزخانه: با سلام آرد نخودچی را نمی توان جایگزین آرد سفید کرد لازمست دستور آن را داشته باشید.
الهام: سلام من امروز خمیروآماده کردم وقتی میخوام بازش کنم از هم وا میره خمیرو جکارش کنمبانوی آشپزخانه: خمیر را زیاد ورز ندهید زمان کاتر زدن بهتر است خمیر را باز کنید در یخچال بگذارید بعد با احتیاط کاتر بزنید و به آرامی و سریع در سینی بگذارید
زهرا: ايا اين كار با توستر انجام مي شود؟بانوی آشپزخانه: توستر را توصیه نمی کنم
زهرا: خيلي خوب بودبانوی آشپزخانه: متشکرم موفق و سلامت باشید
حنا: سلام من میخوام این شیرینی رودرست کنم خیلی دوست دارم.منطورازپیمانه چه پیمانه ای میشه لطف کتیدمواد رابه گرم به مت بگین ومیشه به جای روغن جامدازکره استفاده کرداگه بله چندگرم کره میخواد؟؟؟؟؟؟؟ممنون میشم ازراهنماییتونبانوی آشپزخانه: سلام منظور پیمانه استاندارد اندازه گیری است که در فروشگهاهای لوازم خانگی و قنادی و پلاستیک فروشی ها عرضه می شود. خیر نوع روغن در فرم شیرینی بسیار موثر است روغن لادن طلایی را تهیه کنید.
مژگان: سلام مرسي از توضيحاتتون من روغن جامد سه گل گرفتم ولي وقتي سرشو باز کردم همش به صورت مايع بود ميتونم بذارمش داخل فريزر جامد شه بعد استفادش کنم؟؟بانوی آشپزخانه: روغن باید حالت نیمه جامد باشد نه سفت و نه رقیق و شل
مریم: سلام .من شنیدم روغن صاف که مخصو شیرینی هست باید باشه.روغن لادن طلایی که گفتین یعنی همونروغن جامد معمولی؟
خیلی با هم فرق دارن؟
بانوی آشپزخانه: سلام بله روغن صاف قنادی هم می شود که اکثر این شیرینی هایی که در قنادی ها به فروش می رسند از این نوع روغن استفاده می شود اما روغن جامد لادن طلایی طعم و فرم بهتری خواهد داشت. لوازم قنادی فروشی ها این روغن را دارند گاهی کمیاب می شود. یا به صورت فله ای بفروش می رسد.
اذر: سلام.منم درست کردم خیلی خوب شد.ممنونم
الناز: من میخوام درستش کنم اگه خمیرشو نذاریم یک روز بمونه تویخچال مشکلی پیش میاد؟؟؟بانوی آشپزخانه: مشکلی نیست
lale: بسیار عالی و دقیق بود. ممنونبانوی آشپزخانه: متشکرم شاد و موفق باشید
اسما: سلام .ممنون از توضیح کاملتون.میخواستم بپرسم تو کیک پز هم میشه این شیرینی رو درست کرد؟بانوی آشپزخانه: با سلام من تابحال از کیک پز استفاده نکرده ام اگر گرمای مناسب داشته باشد مشکلی نیست
زینب: باسلام نمیدونم چرا ماله من ده دیقه که شد تو فر همه وارفتن و مثه کتلت صاف شدن فقط به جایه روغن جامداز کره استفاده کردم یعنی علتش اینه؟بانوی آشپزخانه: سلام مشکل نوع روغن بوده که شما از کره استفاده کردید.
سمیه: سلام من همیشه شیرینی هامو داخل توستر می گذارم .برای این شیرینی باید حتما از فر استفاده کنم، یعنی با توستر نمیشهبانوی آشپزخانه: سلام درجه و گرماي توستر با گرما و درجه فر كمي متفاوت است
زهرا: سلام ممنون از سایت خوبتونبانوی آشپزخانه: متشكرم شاد و سلامت باشيد
مریم: ببخشیدمن موادوکه قاطی کردم اصلا به شکل خمیردرنیومدوبه هم نچسبیدبانوی آشپزخانه: احتمالا نوع روغن و مقدار مواد دقیق اندازه گیری نشده طبق دستور آماده کنید خمیر خیلی لطیفی بدست میاد البته نه یکدست با احتیاطباید کار کنید
مهسا: سلام
من الان درستش کردم داخل فر هم قرارش دادم تا اونجا هیچ مشکلی نبود اما بعد نیم ساعت که از فرخارجش کردم اصلا سفت نشده بود، همونطور نرم مونده بود.. راستی شما وبلاگی هم دارین ک ادرسش رو بدین؟
بانوی آشپزخانه: سلام احتمالا روغني كه استفاده كرديد يا به اندازه نبوده يا روغن مناسب استفاده نشده
فاطمه: سلام فربایدازطبقه بالا روشن باشه یا پایینبانوی آشپزخانه: سلام فر بالا را فراموش كنيد فقط براي طلايي كردن غذاها و برخي از شيريني ها بكار مي رود در پخت كيك و شيريني و غذا هميشه فر پايين بايد روشن باشد
rihanh: خیلی ممنون ازهمراهی تون مرسی
نيلوفر: سلام
ببخشيد من در موادم از روغن صاف استفاده كردم و كاملا جامد بود ديشب تهيه كردم و در يخجال كذاشتم الان متاسفانه خيلي سفت و سنكي شده حه مدت بيرون باشه تا بتونم استفادش كنم
اصن ميشه ازش استفاده كرد جون خيلي زياد مقدارش شده ممنون ميشم جواببدين
بانوی آشپزخانه: سلام یکم ورز بدهید رو نایلون باز کنید کاتر بزنید
لیلا: سلام خمیر را با روغن جامد طلایی درست کردم نمی دانم زیاد ورز دادم یا چی شد خمیر شل است نمیشه قالب گرفت هر چی ارد نخودچی می ریزم باز هم شله چی کار کنم؟بانوی آشپزخانه: مقدار روغن زیاد بوده وگرنه نباید شل بشه نهایت آرد نخودچی و کمی پودر شکر اضافه کنید زیاد هم نباید ورز دهید
zeinab: سلام . ممنون از توضیحات کاملتون. من میخوام فردا این شیرینی رو درست کنم. امیدوارم مثل شیرینی های شما عالی بشه.بانوی آشپزخانه: سلام حتما اندازه گیری ها دقیق باشد موفق باشید.
معصومه: میشه بجای روغن جامد از کره استفاده کرد؟!بانوی آشپزخانه: بهتر هست از روغن قنادی استفاده کنید تا بافت و دوام بیشتری داشته باشد در صورتی که در دسترس ندارید از کره استفاده کنید به ازای هر 100 گرم روغن جامد 150 گرم کره استفاده کنید.. بعد انسجام کمتری دارد برای همین بهتر هست که حتما با دو سه باری چرخ شود.
رویا: سلام.. من این شیرینی رو درست کردم اما نه با این دستور. همه جی عالی بود. فقط مزه ی تلخ نخود چی خیلی کم اون آخرش احساس میشد. علتش چیه؟بانوی آشپزخانه: سلام احتمالا نوع آردتون خوب نبوده
سنا: ببخشید اگه درجه حرارت و زمانش رو با توستر هم بگین ممنون میشم اخه من توستر دارم خیلی دلم میخاد این شیرینیو درستش کنمبانوی آشپزخانه: متاسفانه من خودم توستر ندارم ولی سعی می کنم براتون پیدا کنم
ستا: خیلی خیلی ازتون ممنونم منتظر جوابتون هستم
سمیه: شیرینی من بعد ازپخت نرم میشه چرا؟
همه موادم رو هم دقیق ریختم اگه کمکم کنین ممنونتون میشم.
بانوی آشپزخانه: سلام طبیعی هست باید حداقل چند ساعت یا حتی یک شبانه روز بعد از پخت در دمای محیط بزارید بعد از قالب جدا کنید تا وقتی گرم هست و هنوز گرما دارد که کلا پودر می شود
؟؟؟؟؟؟: سلام
من بعد از یه روز از یخچال بیرون اوردن سفت شده بود و وقتی کمی ورز دادم پودر شد؟علتش چیه؟
بانوی آشپزخانه: سلام کلا خمیرش فرم پودری دارد با قراردادن روی نایلون و وردنه کشیدن بافت را منسجم می کنید بعد کاتر بزنید و در یخچال بگذارید وقتی سفت بود در سینی بچینید
نیاز به ورز اضافه ندارد در غیر اینصورت به روعن می افتد
فاطمه: سلام می تونم از روغن مایع استفاده کنم؟بانوی آشپزخانه: سلام خیر
زهرا صفرپور: سلام خسته نباشید من این شیرینی رو درست کردم بار اولم بود ولی خدایش عالی شدبعدپختن یک ساعت گذاشتم بمونه توفر بعددرش آوردم.مزش بینهایتتت عالی شد ازروغن نیمه جامد باطعم زعفرانی استفاده کردم.باتشکراز دستورات خوبتون😘😘
زینب: خیلی خوب بودازینکه تصویری بود
زهرا.هستم.واقعا.خیلی.دستوراتون.خوب.بود.متشکرم:
زهرا: سلام من ازروغن مایع استفاده کردم شل شده؟راهی نیست دیگه؟بانوی آشپزخانه: سلام دقیقا به خاطر روغن مایع هست که شل شده مجبورید مقدار زیادی آرد نخودچی و شکر اضافه کنید تا شاید کمی سفت شود همیشه طبق دستور شیرینی را تهیه کنید
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
  تبلیغات
این سایت درستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به ثبت رسیده است. هر گونه استفاده  از مطالب و تصاویر سایت،  بدون اجازه و ذکر منبع کاری غیراخلاقی   و پیگرد قانونی دارد. لطفا جهت ذکر منبع از نام لاتین cookery.ir استفاده شود.

لطفا جهت وارد شدن به گالری سفارشات سایت کلیک کنید


*سفارش انواع دسر و سالاد کوکری*


مبلمان اداری آدینا

ارائه دهنده مبلمان اداری مدرن و کلاسیک
  09123485491 و 02144620086



دکتر مهناز فتحی

متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان

اردتدنسی پیشگیری دندانپزشکی کودکان مضطرب و کم سن

با یا بدون بیهوشی عمومی تلفن مطب: 44 24 24 44


لذت آشپزی



عکسهای ارسالی کاربران


تاریخچه کیک

نکات مهم و مفید در پخت کیک

کاربرد ژلاتین

مقیاس اندازه گیری مواد



گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - تبلیغات در سایت - پذیرش سفارش
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure www.2del.com Designer Team Cichlid Control Panel Powered
کليه حقوق اين سايت متعلق مدیر وب سایت می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی