
محل قرارگیری بنر تبلیغاتی شما 60*468
دلمه برگ مو
گروه غذایی: | خوراک - انواع خوراک گوشت مناسبت های خاص - ماه مبارک رمضان کوفته - دلمه - انواع دلمه کوفته - دلمه - مایه دلمه
| مدت زمان آماده شدن: | معمولی | کیکها: | | آش ها: | | سوپ ها: | |
| مواد لازم: پیاز: 1 عدد نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه: به مقدار لازم تمرهندی: 1 بسته برگ درخت مو (انگور): 500 گرم لپه: 1 پیمانه برنج آبکش شده : 1 پیمانه گوشت چرخ کرده: 300 گرم سبزی دلمه: 300 گرم آب جوش: 1 لیوان غوره: 1/2 پیمانه
|
 تمبر هندی را با یک لیوان آب جوش نیم ساعت خیس کنید سپس از صافی رد کنید آبش را کنار بگذارید. برگ موهای تازه را بشویید و اضافه دم آن را بگیرید آب در قابلمه ای ریخته بجوش که آمد برگها را در قابلمه ریخته حدود 2 تا 3 دقیقه داخل آب جوش بماند تا نرم شود سپس آبکش کنید.
لپه را پاک کنید بشوید با کمی نمک بپزید نرم شدند، آبکش کرده و کنار بگذارید . برنج را در آب جوش بریزید کمی نرم که شد آبکش کنید کنار بگذارید.
پیاز رنده شده را با گوشت مخلوط کنید و ورز دهید سپس در کمی روغن سرخ کنید سپس نمک و ادویه را به گوشت اضافه کنید. بعد سبزی دلمه ساطوری، برنج آبکش، لپه پخته را با هم مخلوط کنید در صورت تمایل در این مرحله کمی رب گوجه فرنگی یا رب انار یا تمبرهندی به مواد گوشتی می توانید اضافه کنید تا مواد داخل دلمه طعم بگیرد.
یک عدد برگ مو را برداشته و مقداری از مایه دلمه را بر اساس اندازه برگ وسط برگ قرار داده و دلمه را به شکل مورد نظر می پیچیم. وقتی تمام برگ ها را با مایه دلمه آماده کردیم، قابلمه ی مناسبی را انتخاب می کنیم و کف آن را با مقداری روغن چرب می کنیم و یک لایه برگ مو کف قابلمه می چینیم. سپس دلمه های پر شده را داخل قابلمه می گذاریم. سپس مقداری روغن با یک لیوان آب تمبرهندی ولرم به دلمه ها اضافه می کنیم، روی حرارت کم قرارمی دهیم سپس یک عدد پیش دستی یا بشقاب که اندازه آن کمی کوچک تر از دهانه قابلمه باشد به صورت بر عکس روی دلمه قرار می دهیم. بعد درب قابلمه را می گذاریم و منتظر می مانیم دلمه ها پخته شوند.
نکات مهم
 | نکته | سبزی دلمه عبارتند از: تره، جعفری، ترخان، شوید، نعناع، مرزه و کمی پیازچه. سبزی دلمه را می توانید به صورت خشک نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که نباید مقدار ترخان زیاد باشد زیرا مزه دلمه تلخ می شود.
 | نکته | اگر تمایل دارید طعم دلمه ها ترش مزه باشد از غوره، تمبرهندی، گوجه سبز، آبلیمو، آبغوره جهت چاشنی استفاده کنید.
 | نکته | اگر تمایل دارید طعم دلمه ها کمی شیرین باشد از رب گوجه فرنگی و سرکه و شکر یا حتی آبلیمو و شکر جهت چاشنی استفاده کنید.
 | نکته | همه دلمه ها به یک طرف در ظرف چیده شود تا زمان بلند کردن دلمه ها وا نروند.
 | نکته | قرار دادن بشقاب روی دلمه باعث می شود آن ها باز نشوند.
مرحله 1 تمبر هندی را با یک لیوان آب جوش نیم ساعت خیس کنید سپس از صافی رد کنید. برگ موهای تازه را بشویید و اضافه دم آن را بگیرید آب در قابلمه ای ریخته بجوش که آمد برگها را در قابلمه ریخته حدود 2 تا 3 دقیقه داخل آب جوش بماند تا نرم شود سپس آبکش کنید.لپه را پاک کنید بشوید با کمی نمک بپزید نرم شدند، آبکش کرده و کنار بگذارید . برنج را در آب جوش بریزید کمی نرم که شد آبکش کنید کنار بگذارید.
مرحله 2 پیاز رنده شده را با گوشت مخلوط کنید و ورز دهید سپس در کمی روغن سرخ کنید سپس نمک و ادویه را به گوشت اضافه کنید. بعد سبزی دلمه ساطوری، برنج آبکش، لپه پخته را با هم مخلوط کنید در صورت تمایل در این مرحله کمی رب گوجه فرنگی یا رب انار یا تمبرهندی به مواد گوشتی می توانید اضافه کنید تا مواد داخل دلمه طعم بگیرد.
مرحله 3 یک عدد برگ مو را برداشته و مقداری از مایه دلمه را بر اساس اندازه برگ وسط برگ قرار داده و دلمه را به شکل مورد نظر می پیچیم.
مرحله 4 وقتی تمام برگ ها را با مایه دلمه آماده کردیم، قابلمه ی مناسبی را انتخاب می کنیم و کف آن را با مقداری روغن چرب می کنیم و یک لایه برگ مو کف قابلمه می چینیم. سپس دلمه های پر شده را داخل قابلمه می گذاریم. سپس مقداری روغن با یک لیوان آب تمبرهندی ولرم به دلمه ها اضافه می کنیم، روی حرارت کم قرارمی دهیم سپس یک عدد پیش دستی یا بشقاب که اندازه آن کمی کوچک تر از دهانه قابلمه باشد به صورت بر عکس روی دلمه قرار می دهیم. بعد درب قابلمه را می گذاریم و منتظر می مانیم دلمه ها پخته شوند.
سوالات و نظرات
 |  | sara: واقعا سایت بسیار پر محتوایی دارین با این همه تلاش باید یه خداقوت بهتون گفت من دنبال این مطالب آموزنده بودم تا اینجا گیرش آوردم خواستم یه تشکری هم ازتون بکنم با سپاس فراوان | |
|
|