یکشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۸
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
تبلیغات در سایت
پذیرش سفارش







 

 

محل قرارگیری بنر تبلیغاتی شما 60*468

اطلاعات جامع مایکروفر

گروه غذایی: دانستنیها - نکات مهم
ابزارهای مورد نیاز:مایکروفر

  • اطلاعات جامع مایکروفر
طی قرن ها مردم غذا را پخته اند تا آن را خوشمزه تر خوش هضم تر و برای خوردن سالم تر و ایمن تر نمایند. از دود دادن با آتش در زمان های ماقبل تاریخ تا فرهای مایکروفر که دارای بالاترین تکنیک ها هستند. اصول حرارت دادن غذا برای پختن آن دست نخورده باقی مانده است و اختلاف آن در سرعت پخت و روش های بکارگرفته شده است. روش های سنتی پخت غذا در آتش یا گاز یا فربرقی و کباب پزهای زغالی از انتقال یا هدایت گرما به عنوان بهترین متد داخل کردن حرارت استفاده می کنند اما مایکروفر چیست؟ و چه طور غذا را می پزد؟

اصول مکانیکی آشپزی با مایکروفر جادویی تر از تلویزیون و رادیو نیست درون فرهای مایکروفر یک لوله خلا (مگنترون) به عنوان قلب یا مغر مایکروفر وجود دارد که انرژی الکتریکی معمولی خانگی را به امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالا تبدیل می کند که مایکروویو نامیده می شود.سپس امواج مایکروویو به داخل محفظه فر (از طریق یک راهنمای موج) هدایت می شود و به وسیله یک پنکه به طور یکنواخت در همه جای فر پخش می شود.
ماکروویو در عمل بعضی از مواد امواج مایکروفر را از خود عبور می دهند برخی آن را منعکس می سازند و برخی دیگر آن را جذب می کنند. فلزات امواج مایکروفر را منعکس می سازند (بنابراین ظروف پخت و پز باید غیرفلزی باشد. شیشه.سفال. چینی. کاغذ و اکثرپلاستیک ها آن را از خود عبور می دهند (بنابراین ظروف ساخته شده از این مواد برای پخت و پز با مایکروفر مناسب هستند) غذاها نیز امواج را جذب می کنند امواج مایکروفر بوسیله رطوبت موجود در غذاها جذب و موجب می شود که ملکول ها یا ذرات غذا به سرعت به ارتعاش یا جنبش درآید. بدین ترتیب حرارت مورد نیاز برای پخت غذا فراهم می آید سرعتی که در آن امواج مایکروفر موجب جنبش مولکولی می شود میلیون ها برابر در هر ثانیه است و حرارت شدید قابل توجهی (که بسیار سریع موجب پخت می شود) را ایجاد می کند این امر کاملا با متدهای مرسوم قبلی متفاوت است یعنی در روش های سنتی حرارت به صورت یک زنجیره از یک مولکول به مولکول بعدی منتقل می شود. تا تمام غذا داغ و پخته شود تفاوت دیگر در این است که به هنگام پخت غذا با مایکروفر ظرف غذا سرد می ماند. از ظروف فلزی نمی توان استفاده کرد و زمان پخت بسیار سریع است و فرایندها و تکنیک های متفاوتی برای پخت به کار گرفته می شود.
فر مایکروفر
اساس طراحی همه مدل های مایکروفر تا حد زیادی شبیه به هم است. همه آن ها شامل یک محفظه یک مگنترون راهنمای موج، چرخاننده موج (پنکه)، منبع انرژی ، سیم برق و دکمه های کنترل هستند. برخی از مدل ها دارای اجزا، فوق العاده مخصوص از قبیل سیستم اتوماتیک برای آب کردن مواد یخ زده سیستم متنوع کنترل انرژی، صفحه گردان، دماسنج، اجزاء سرخ و برشته کن و اسباب گرم نگه دارنده هستند امواج مایکروویو به صورت بی خطری به وسیله لوله های فلزی درون بدنه و دیواره ها به درون محفظه وارد می شود که مایکروویو منعکس شده از آن به درون غذاها نفوذ می کند. تمام درهای خروجی مایکروفر (به عنوان یک اقدام ایمنی) کیپ می شوند تا اطمینان حاصل شود که امواج مایکروویو در درون محفظه فر باقی می ماند، به علاوه همه فرهای مایکروویو یک یا چند وسیله قطع کننده دارد تا هر وقت که در ف باز شود (یا اگر در درست بسته نشده باشد یا خراب شده  باشد) به طور اتوماتیک انتشار امواج متوقف شود.
عواملی که پخت با ماکروفر موثر است
درجه حرارت اولیه غذا غذاهایی که دارای درجه حرارت محیط هستند زمان کم تری برای پخت (نسبت به غذاهای یخ زده و سرد) لازم دارند .
غلظت یا چگالی غذا غذاهایی که دارای غلظت یا چگالی بیشتری هستند وقت بیشتری برای پخت نیاز دارند. غذاهای سفت و فشرده مثل سیب زمینی زمان پخت بیشتری نسبت به غذاهای نرم و خلل و فرج دار(مثل کیک اسفنجی)لازم دارد . به همین دلیل توده ای از غذاهای جامد و سفت مثل گل کلم درسته نسبت به همان ماده که به قطعاتی تقسیم شده باشد به زمان پخت بیشتری نیاز دارد (در مورد گل کلم آن را به گل های کوچک تقسیم کنید و برای پخت آن ها را درون ظرف پهن پخشش کنید)
ترکیب غذا غذاهایی که چربی زیاد و شکر دارند نسبت به غذاهایی که مایع بیشتری دارند زودتر می پزند. چرا که چربی و شکر انرژی مایکروفر را آسان تر جذب می کند. همچنین طی فرایند پخت به درجه حرارت بالاتری (نسبت به غذاهای آبدار) می رسند. بنابراین غذاهایی که آب بیشتری (مانند سبزیجات) دارند زمان پخت آن ها طولانی تر از غذاهایی با آب یا رطوبت کم تر مثل نان و کیک است.
مقدار غذا وقتی حجم یا مقدار غذایی که در مایکروفر پخته می شود اضافه شود. زمان پخت نیز افزایش پبدا میکند اگر مقدار غذا را دوبرابر کنید زمان پخت حدود نصف افزایش پیدا می کند.
سایز و شکل غذا قطعات کوچک تر غذا سریع تر از قطعات بزرگ تر و قطعات یک شکل و یک نواخت زودتر از قطعات دارای شکل نامنظم می پزند . مواد غذایی را به قطعات منظم به طور بند انگشتی یا گرد ببرید گوشتی که قبل از پخت، قطعه قطعه کوچک شده باشد به طور یکنواخت می پزد. در مورد قطعاتی که شکل یکنواختی ندارند و نمی توان آن را برش داد. قسمت های نازک تر سریع تر از نواحی صخیم تر خواهد پخت و باید قسمت های نازک تر را در وسط ظرف (جایی که می توان آن ها را جمع کرد تا انرژی کم تری جذب کند) قرارداد.قسمت هایی از مواد غذایی که یک اندازه و یک شکل هستند و یکنواخت ترین شکل می پزد. مهم است که به خاطر داشته باشید که شکل های گرد و دایره ای یکنواخت تر از شکل های مربع بیضی یا زاویه دار می پزند چرا که در شکل های مربع بیضی یا زاویه دار انرژی در گوشه ها و انتهای آن ها متمرکز می شود که می تواند موجب سوختگی نیز شود. برای جلوگیری از این امر گوشه ها را با قطعات کوچک و صاف کاغذ آلومینیم بپوشانید تا انرژی مایکروفر به آن نرسد (البته اگر با توجه به دفترچه راهنمای مایکروفر خود مجاز به انجام این کار هستید)
گوشت با استخوان
استخوان موجود در گوشت حرارت را انتقال می دهد. بنابراین آن قسمت از گوشتی که نزدیک به استخوان با چسبیده به استخوان است اول می پزد. اگر امکان داشته باشد بهتر است که گوشت را بی استخوان کرده به شکل گرد ببرید تا به طور یکنواخت بپزد و اگر امکان ندارد به خاطر داشته باشید که نواحی نازک چسبیده به استخوان را در نیمه های پخت با کاغذ آلومینیم بپوشانید تا از سوختن با بیش از اندازه پختن آن قسمت جلوگیری شود.(البته اگر با توجه به دفترچه راهنمای مایکروفر خود مجاز به انجام این کار هستید)
ارتفاع غذا در فر
نواحی که به هر منبع انرژی نزدیک تر باشد سریع تر از قسمت هایی که دورتر قرارگرفته اند می پزد و مایکروفر نیز از این قانون مستثنی نیست بسته به طراحی مایکروفر، مایکروفر شما ممکن است نزدیک کف یا بالای آن سریع تر بپزد (جایی که منبع انرژی قرارگرفته است) چرخاندن ، زیرورو کردن و هم زدن غذا این اثر را به حداقل می رساند غذاهایی که دارای ارتفاع هستند (مثل کیک ها) ممکن است به زمان پخت بیشتری نیاز داشته باشند اگر زمان پخت غذایی 3 دقیقه باشد برای ارتفاع بیشتر 1 دقیقه به زمان پخت اضافه می شود. بنابراین دستور غذایی که به 3 دقیقه زمان پخت نیاز دارد در صورت داشتن ارتفاع به 4 دقیقه و دستور غذایی که زمان پخت آن 6 دقیقه است به 8 دقیقه نیاز دارد ولی باید نخست با زمان گفته شده عمل پخت را انجام داد و سپس آن را چک کرده و اگر عمل پخت کامل نبود دقایق اضافی را منظور کنیم اضافه کردن زمان آسان است ولی اگر غذا بسوزد یا بیش از حد بپزد مشکل مهمی است (امواج مایکروویو تا ارتفاع 2 الی 3 و حداکثر 4 سانتی متری در غذا نفوذ می کند سپس حرارت به طرف مرکز غذا انتقال پیدا می کند).
منبع:کتاب آشپزی با مایکروفر - مهری رازی


سوالات و نظرات

شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
  تبلیغات



 


گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - تبلیغات در سایت - پذیرش سفارش
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure www.2del.com Designer Team Cichlid Control Panel Powered
کليه حقوق اين سايت متعلق مدیر وب سایت می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی