چهار شنبه ۲۹ مرداد ماه ۱۳۹۳
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
سفارش
تبلیغات در سایت







 
خیساندن برنج

مواد لازم:
برنج: 5 پیمانه
آب: 10 پیمانه
نمک: 3 قاشق غذاخوری

  • خیساندن برنج
برنج را پیمانه کنید به تعداد نفرات . سپس پاک کنید روش پاک کردن به این صورت است که کل برنج را توی یک سینی بزرگ بریزید از یک قسمت شروع به پاک کردن کنید تا تمام برنج پاک شود. بشویید؛ به این صورت که ظرف برنج را پر از آب کنید و کمی صبر کنید. آشغال برنج از جمله چوب برنج، سوسک برنج، و غیره به سطح آب می آید. سعی کنید آب روی برنج را خالی کنید و دوباره توی ظرف را پر از آب کنید. آنقدر این عمل را تکرار کنید تا آشغالی روی سطح نیاید. به خاطر داشته باشید با آب ولرم نه خیلی سرد و نه گرم آن را بشویید و زیاد برنج را زیر رو رو نکنید تا برنج خرد نشود.و از یک ساعت تا 24 ساعت در آب و کمی نمک بخیسانید برای هر پیمانه دوبرابر آب در نظر بگیرید اگر هم برنج را خیس نکنید مهم نیست اما برنجی که خیسانده شود به اصطلاح ری بیشتر می کند و سریعتر قد می کشد.





خیساندن برنج (کتاب مستطاب آشپزی)

برنج را پیش از بار گذاشتن قاعدتا" می خیسانند، مدت خیساندن برنج ممکن است از چند ساعت تا چند روز باشد. گاهی مقدار برنج خیسانده را زیاد می گیرند و هر روز به اندازه مصرف از آن بر می دارند.برنج خیسانده نباید بیش از شش تا هفت روز در آب بماند، و گرنه ضایع می شود. برای خیساندن، برنج را پس از پاک کردن در بادیه یا لگن می ریزند و آب ولرم روی آن می بندند،به طوری که تا دو سه بند انگشت آب روی برنج بایستد. سپس یک تکه نمک سنگ در کیسه کرباس روی برنج می گذارند. غالبا تصور می شود که سنگ بودن (یعنی نکوبیده بودن) نمک اثر خاصی دارد . واقعیت این است که نمک در سفید کردن برنج و جلوگیری از فساد آب موثر است؛ اگر در گذشته نمک نکوبیده در آب برنج می گذاشته اند ظاهرا به این دلیل بوده است که در آن زمان نمک را در خانه می کوبیدند و آشپز دلیلی نمی دید از نمکی که زحمت کوبیدنش را کشیده است بیهوده در آبی بریزد که به هر حال نمک سنگ را هم حل می کند. بنابراین اگر نمک سنگ در دسترس شما نبود با خیال راحت می توانید برای خیساندن برنج نمک کوبیده، در آب بریزید. پارچه هم برای این بوده است که دانه های شن و ماسه داخل برنج نشود. برای هر 2-3 پیمانه برنج 1 قاشق نمک کوبیده کافی است.


   


مرحله 1

  • خیساندن برنج
برنج را پیمانه کنید به تعداد نفرات .


مرحله 2

  • خیساندن برنج
  سپس پاک کنید روش پاک کردن به این صورت است که کل برنج را توی یک سینی بزرگ بریزید از یک قسمت شروع به پاک کردن کنید تا تمام برنج پاک شود.


مرحله 3

  • خیساندن برنج
بشویید به این صورت که ظرف برنج را پر از آب کنید و کمی صبر کنید آشغال برنج از جمله چوب برنج، سوسک برنج، و غیره به سطح آب می آید. سعی کنید آب روی برنج را خالی کنید و دوباره توی ظرف را پر از آب کنید آنقدر این عمل را تکرار کنید تا آشغالی روی سطح نیاید . به خاطر داشته باشید با آب ولرم نه خیلی سرد و نه گرم آن را بشویید و زیاد برنج را زیر رو رو نکنید تا برنج خرد نشود.


مرحله 4

  • خیساندن برنج
از یک ساعت تا 24 ساعت در آب و کمی نمک بخیسانید برای هر پیمانه دوبرابر آب در نظر بگیرید اگر هم برنج را خیس نکنید مهم نیست اما برنجی که خیسانده شود به اصطلاح ری بیشتر می کند و سریعتر قد می کشد.


لیست مقالات مرتبط


سوالات و نظرات

saba: سلام و خسته نباشید یک سوال داشتم درباره طبخ برنج مثل چلو کبابی های بیرون من هر چه قدر هم که تلاش میکنم یا زنده یا نرم و یا ترک خورده از اب در میاد ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید پخت برنج برای من باعث استرس شده ممنون میشم اگه پاسخی برای من در نظر گرفتید به ایمیلم بفرستید باز هم تشکر میکنم از سایت مفیدی که ایجاد کردیدبانوی آشپزخانه: سلام و متشکرم. سعی خواهم کرد در اسرع وقت مطلبی را در این خصوص بگذارم .
روزهای خوبی را در پیش رو داشته باشید.
saba: از این که من رو امید وار کردید ممنونمبانوی آشپزخانه: خواهش می کنم عزیزم
افسانه: سلام بانوی آشپز خانه سایت خیلی عالی است مرسی
این مطلب که در ذیل میگویم فقط انتقال تجربیات هست وگرنه به استاد گرامی چون شما قصد جسارت ندارم.
و اما saba جان من آذری هستم ما پلو را به این شکل می پزیم: برنج را اگر چند ساعت قبل خیس کنید ترک نمی خورد .وقتی این برنج را در آب جوش ریختید و منتظر پخت آن هستید خیلی زود می پزد چند تا برنج را با دندان بجوید وقتی برنجها به دندان چسبید آماده آبکش کردن هست.ته دیگ دلخواه را که داخل قابلمه گذاشتید و برنجها را رویش ریختید بعد از بستن درب قابله اول زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا قابلمه گرم شود سپس زیر آنرا کم کنید تا بخار کرده و برنج دم بکشد در آخر روغن را داغ کرده و روی برنجها بریزید با این روش هم پلو شفاف می شود هم اینکه با روغن داغ برنج زودتر دم میکشد.بعضی وقتها هم برنج را بصورت کته آبکش میکنیم یعنی در همان قابلمه که برنج را خیس کردیم در همان میجوشانیم و بعدا" آبکش میکنیم (قابل توجه تنبل ها !!)
بانوی آشپزخانه: سلام عزیزم . شرمنده میکنید . از مطالب مفیدتون خیلی متشکرم . ممنون که تجربیاتتون را در اختیار ما قرار دادید. موفق و پیروز باشید.
soraya: lotfan tarza taheea sos mayonaz ra amoza sh dahedd dar saytatanبانوی آشپزخانه: در برنامه قرارداده شد. موفق باشید.
soraya: lotfan tahdad ghazahaytan ra zeyad koned
SARA: besyar aalist lezar bordamبانوی آشپزخانه: متشکرم شاد باشید
سما: سلام.ممنون از سایت مفیدتون.نمیزاره آبرو آدم برهبانوی آشپزخانه: سلام . متشکرم شاد باشید
رضا دیبا: با سلام و درود فراوان خدمت شما بانوی آشپزخانه . از این طریق میخواستم از این همه زحمت و ذوق هنری شما تشکر کنم من دم کردن برنج رو بلد نبودم 42 سالمه و مجردم امروز بر حسب اتفاق با سایت بسیار عالی شما آشنا شدم . واسه خودم خوشحالم چون هم دم کردن برنج رو یاد گرفتم از شما و هم درست کردن چند نوع خورش . خیلی خیلی خیلی ممنونم و برای شما و خانواده محترمتان آرزوی سلامتی دارم . سپاسگذارمبانوی آشپزخانه: سلام بر شما
از لطف شما بسیار متشکرم . شاد و موفق باشید.
مریم: سلام لطفن دسر اموزش بدین که از فر استفاده نشه بعدش زلاتین هم نخواد ممنون میشم اگر بنوسید من درست کنم اخه شهر ما زلاتین پیدا نمیشه هزینه برای فر هم نداریم تا بعد تشکر از نت خوب مرسیبانوی آشپزخانه: با سلام
باید صبر کنید تا دستورهای جدید گذاشته شود. موفق باشید.
مریم قلی‌زاده: به نام خدا
سلام، اوقات عالی بخیر.سایت شما بسیار کاربردی می‌باشد.
من به دنبال چنین منبعی بودم تا ریز نکات را یاد بگیرم.
ان شاالله خداوند بر توفیقات شما بیفزاید.
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم به کمک خداوند و لطف دوستانی چون شما بزودی کارهای جدیدی ارائه خواهد شد. شاد باشید
مامان نی نی: مرسیبانوی آشپزخانه: متشکرم شاد باشید
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *
 
 
این سایت  درستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به ثبت رسیده است. هر گونه استفاده  از مطالب و تصاویر سایت،  بدون اجازه و  ذکر منبع کاری غیراخلاقی و پیگرد قانونی دارد.
لطفا جهت ذکر منبع از نام لاتین cookery.ir استفاده شود.

 لذت آشپزی با شما
پذیرش سفارش انواع دسر سالاد بیسکویت با طعمی بی نظیر

جهت سفارش و مشاهده نمونه کارهای انجام شده

لطفا کلیک کنید




پذیرش تبلیغات متنی و تصویری


دکتر مهناز فتحی
متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان
اردتدنسی پیشگیری دندانپزشکی کودکان مضطرب و کم سن
با یا بدون بیهوشی عمومی تلفن مطب: 44 24 24 44
آموزش ژله های فانتزی و گلدار
به صورت خصوصی و نیمه خصوصی
ساعت تماس: 10 صبح الی 6 بعدازظهر
 تلفن همراه : 09363068358 
پسته خام درجه یک کرمان

تلفن همراه : 09123188846


اینستوگرام سایت آشپزخانه
گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - سفارش - تبلیغات در سایت
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure www.2del.com Designer Team Cichlid Control Panel Powered
کليه حقوق اين سايت متعلق مدیر وب سایت می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی